România, țara cu cele mai multe accidente mortale din UERomânia, pe locul întâi în Uniunea Europeană într-un clasament al țărilor cu cele mai multe accidente soldate cu victime! Anul trecut, rata mortalității în accident rutiere a fost de 85 de decese la un milion de locuitori. Asta în timp ce media la nivelul Uniunii a fost de 42 de decese la un milion de locuitori. Potrivit comisarului european pentru transporturi, Adina Vălean, țara noastră trebuie să investească masiv și urgent în soluții pentru siguranța rutieră. Specialiștii spun că drumurile proaste din România sunt principala cauză a accidentelor mortale.

prin tel: MARIUS LEONTE, specialist auto

"Referitor la drumurile din România sunt foarte periculoase datorită faptului că există foarte multe gropi, drumuri nesemnalizate care provoacă accidente de multe ori cu pierderea vieților omenești. Sunt foarte puține drumuri de calitate. În această privință ne-am dori ca și noi românii să avem drumuri de bună calitate privind cu ochii în partea de Vest sau în țările occidentale."

Specialiștii le reamintesc șoferilor că trebuie să respecte câteva lucruri pentru a evita accidentele.

prin tel: MARIUS LEONTE, specialist auto

"Putem să facem următoarele lucruri: să conducem preventiv, să ne asigurăm că iluminatul pe timp de noapte al luminilor pe care le are autovehiculul sunt reglate corespunzător, să mergem cu viteză redusă pentru că există anumite riscuri, de a nu observa la timp sau de a nu forța limitele de viteză, de a merge pe timp ploios cu o viteză redusă și putem evita accidentele."

La nivelul Uniunii Europene, situația este diferită. Potrivit datelor Executivului de la Bruxelles, anul trecut s-a înregistrat o reducere cu 17% a deceselor în accidente rutiere, rata mortalității fiind la cel mai scăzut nivel din toate timpurile. Scăderea volumelor de trafic, ca urmare a pandemiei, a avut un impact clar, deși nu poate fi măsurat, asupra numărului de accidente rutiere mortale. Cele mai sigure drumuri sunt în Suedia, cu o rată de 18 de decese la un milion de locuitori.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook