Românii au încredere în Uniunea EuropeanăRomânii au încredere în Uniunea Europeană! La 10 ani de la aderare, 57% dintre români continuă să aibă încredere în UE, iar 54% dintre aceștia consideră că vocea le este auzită în Uniune. Aşa arată un sondaj de opinie realizat în luna noiembrie de Reprezentanţa Uniunii Europene în România. Conform sondajului, românii consideră principalele avantaje ale aderării sunt legate de găsirea unui loc de muncă într-un stat membru, accesul la mai multe bunuri sau pieţe, şi impactul pozitiv al fondurilor europene asupra regiunii în care trăiesc.
Alte avantaje, în opinia românilor, sunt: călătoriile mai dese în UE, o mai bună securitate a ţării şi şanse egale cu ceilalţi cetăţeni europeni de a studia într-o ţară a Uniunii. Pe de altă parte, românii chestionaţi au indicat drept principale dezavantaje ale integrării în UE scăderea puterii de cumpărare şi vânzarea de pământuri către străini, urmate de exodul forței de muncă înalt calificată și concurența din partea companiilor internaționale, închiderea companiilor din România din cauza importurilor masive, ameninţările teroriste şi venirea imigranţilor din afara UE. 

Sondajul mai arată că 54% dintre români consideră că vocea le este auzită în Uniunea Europeană. Doar 45% mai cred însă că ţara noastră va fi primită în Spaţiul Schengen. În ceea ce priveşte viitorul UE, românii preconizează că Uniunea va deveni mai puternică (56%) şi mai unită (58%). Principalele provocări sau ameninţări la adresa UE în viitor sunt, din punctul de vedere al românilor: terorismul (65%), Rusia (46%) şi migraţia (41%).
Sondajul de opinie a fost realizat şi în Bulgaria, cu ocazia împlinirii unui deceniu de apartenenţă la blocul comunitar.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook