Românii, din nou în stradă, la mitingul din 10 august



Romanii, în stradă, la un an de la mitingul Diasporei, care a consemnat un moment negru pentru democrația românească. Riposta din 10 august 2018 a forțelor de ordine, care au folosit gaze lacrimogene, tunuri cu apă și bastoane de cauciuc împotriva mullțimii a coagulat rezistența cetățenilor față de abuzurile autorităților. Românii care participă, astăzi, la mitinguri, în Piața Victoriei, Piața Revoluției, în alte orașe din țară și în Diaspora vor să arate că nu renunță la idealurile democrației, că vor să apere libertatea și că nemulțumirile față de autorități persistă. Mitingul de astăzi este organizat de „Diaspora pentru România” reprezentată de Tomy Tomescu, un dentist român stabilit în Londra. Anul trecut, aceeași asociație a cerut autorizație, dar s-a retras cu câteva zile înainte de mitingul violent din fața Guvernului spunând că reprezentanții primăriei nu le-au dat asigurări suficiente că protestatarii sunt în siguranță.  

OCTAVIAN IONESCU, reporter ”Vremea deosebit de călduroasă a cam dat peste cap planurile organizatorilor, care au cerut autorizație pentru un miting la care să participe 250.000 de persoane. La ceasul amiezii, doar câteva sute de oameni se încumetaseră să înfrunte soarele arzător și temperatura sufocantă. Totuși, cei care s-au zbătut să-i adune pe români la mitingul de astăzi speră că, odată cu răcoarea serii, locul se va umple de manifestanți.”

În zonele adiacente locului de desfășurare a mitingului din Piața Victoriei au fost mobilizate masiv trupe de jandarmi. La fel, în zona Pieții Revoluției, în fața sediului Ministerului de Interne, institutie responsabila pentru actiunea violenta a jandarmilor. Potrivit organizatorilor manifestației, participanții din Piața Revoluției se vor alătura celor din Piața Victoriei. Atât organizatorii mitingului, cât și autoritățile, și-au exprimat dorința ca protestul să se desfășoare pașnic.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook