Românii vor să se vaccineze antigripal, dar lipsește vaccinul



SARS CoV-2 le reamintește românilor că trebuie să se vaccineze antigripal. Potrivit președintelui Colegiului Farmaciștilor din România, numărul persoanelor care doresc să se vaccineze a crescut mult, comparativ cu anii precedenți. Problema este că vaccinul antigripal nu prea se mai găsește în farmacii, iar numărul dozelor repartizate medicilor de familie pentru vaccinarea persoanelor din categoriile de risc este insuficient.

DUMITRU LUPULEASA, președinte, Colegiul Farmaciștilor din România „Cantitățile de vaccin care au ajuns în farmacii au fost mult mai mari decât în anii precedenți, însă solicitările au fost mult mai mari, iar producătorii celor două vaccinuri care sunt înregistrate în România și care au fost pe piață, e vorba de Vaxigrip și Impluvac au următorul parcurs. Ministerul Sănătății, după cum bine știți, a făcut un contract de câteva milioane de doze, care au ajuns la medicii de familie din direcțiile de sănătate publică. Producătorii de vaccinuri nu au putut să facă comenzi care să depășească 20% față de consumul de anul trecut. Ce aș putea să vă spun este că, la sfârșitul lunii octombrie, existau în țară aproximativ 130.000 de doze de Vaxigrip și vreo 1.700 de doze de Influvac, dar, probabil că ele s-au epuizat.” 

Medicii de familie confirmă faptul că se confruntă cu o penurie de vaccinuri antigripale, deși sunt în fața unui val de solicitări.

DACIANA TOMA, medic de familie „S-a distribuit o tranșă la sfârșitul lui septembrie, vă spun ce e la nivel de București, de zece doze care erau pentru copii și am mai primit săptămâna trecută, nu mai știu când, 25 de doze. Vă dați seama că acest număr de doze este cu totul insuficient față de nevoia populației. Aici, dacă ne raportăm doar la grupele de risc, deci nu vorbim de nevoia de a vaccina cât mai mult din populația chiar și fără risc.”

OANA PASCARU, reporter „La jumătatea lunii septembrie, Ministerul Sănătății a distribuit 330.000 de doze de vaccin. În prima etapă, a fost vizată vaccinarea copiilor cu vârste sub 8 ani cu boli cronice, a copiilor cu vârste între 5 luni și șase ani care au nevoie de două doze reduse din cauză că se află la prima administrare. De asemenea, a persoanelor instituționalizate, a femeilor gravide a și personalului medical”.

Totodată, Ministerul Sănătății a anunțat că dozele de vaccin vor fi repartizate către direcţiile de sănătate publică în mai multe etape, la fel ca în anii trecuți, ultima fiind programată în noiembrie. Vaccinarea antigripală este considerată drept cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor de gripă și trebuie realizată anual, de obicei la începutul sezonului rece.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook