S-a dat startul alegerilor prezidențiale 2019



A început votul pentru primul tur al alegerilor prezidențiale 2019, în Diaspora! Românii din străinătate pot vota timp de trei zile, în cele 835 de secţii deschiseîn acest scop. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, până la ora 13.00, ora României, prima zi a votării în străinătate s-a încheiat în șase secții de votare: Auckland, Noua Zeelandă și Melbourne, Canberra, Sydney, Brisbane și Adelaide din Australia. În Europa, la prânz, votul era în desfășurare în 770 de secții. Cele mai multe secţii sunt în Spania, 143, multe fiind deschise în hoteluri, centre culturale și centre comerciale. S-a înregistrat și o problemă privind accesul la vot. O secție de votare din Herne, Germania, nu a putut fi deschisă, vineri, din cauza unor "elemente obiective". Ministerul Afacerilor Externe a transmis că secția din Herne, Germania, care nu a putut fi deschisă vineri, își va desfășura activitatea conform programului normal în zilele de sâmbătă și duminică. Votul în diaspora pentru alegeri prezidențiale 2019 începe la ora locală 7:00 şi se încheie la ora locală 21:00. Alegătorii care la ora 21:00 se află la sediul secției de votare, dar și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în secția de vot, își pot să exercita dreptul de vot până cel mult la ora 23:59. Dreptul de vot poate fi exercitat la oricare din secțiile organizate în afară țării, pe baza unui document de identitate valabil în ziua votării. Potrivit articolului 36 din Constituția României, pot vota cetățenii români care au vârsta de cel puțin 18 ani, dacă această vârstă a fost împlinită până în ziua alegerilor inclusiv. Nu au drept de vot debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie, şi nici persoanele condamnate, prin hotărâre judecătorească definitivă, la pierderea drepturilor electorale.

TORA APETRII, reporter ”Alegerile prezidenţiale din 2019 aduc şi noutăţi. Este pentru prima dată când cetăţenii români de pes­te hotare își pot exercita dreptul de vot prin cores­pondenţă. Conform datelor oficiale, până joi, au fost validate 15.551 de plicuri trimise de românii din Diaspora, care conţin votul prin corespondenţă. De asemenea, este pentru prima dată când cetăţenii din Diaspora au la dis­poziţie trei zile consecutive - 8, 9 şi 10 noiembrie -, pentru a vota.”

La fel, în al doilea tur de scrutin programat pentru 24 noiembrie, românii cu drept de vot aflaţi peste hotare vor putea vota în zilele de 22, 23 şi 24 noiembrie. Secţiile de votare din ţară se vor deschide duminică, la ora 7.00 dimineaţa pentru alegerile prezidenţiale, iar cetăţenii cu drept de vot îşi vor putea exprima opţiunile până la ora 21.00. Pentru a putea vedea prezența la vot din străinătate, românii pot accea siteul www. prezenta.bec.ro.
Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea adresată cetățenilor aflați în străinătate pe durata alegerilor prezidențiale de a se prezenta la vot pe durata tuturor celor trei zile (vineri, sâmbătă și duminică) pentru a evita aglomerarea în ultima zi. Cetățenii români care votează în străinătate pot accesa harta interactivă a secțiilor de votare pe site-ul oficial al MAE: http://www.mae.ro/maps/4083.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook