Salarii decente pentru cadrele medicale, în proiectul legii salarizării unitareVești bune pentru angajații din sistemul sanitar de stat! Proiectul legii salarizării, pus în dezbatere publică, prevede ca, în anul 2022, medicii să primească salarii de bază cuprinse între 5.700 de lei și 16.250 de lei, în timp ce asistenții medicali vor câștiga între 3.610 lei și 5.649 de lei. Prin noua lege a salarizării vor crește substanțial salariile de bază pentru personalul medical, chiar din anul 2018, astfel încât medicul de la Unitatea de Primiri Urgențe să beneficieze de echivalentul a 3.600 de euro pe lună, iar medicul rezident UPU să beneficieze de echivalentul a 1.200 euro/lună, se arată în expunerea de motive care însoțește actul normativ. Astfel, în 2022, în unitățile clinice, medicii primari, ca și medicii dentiști primari, vor câștiga 12.500 de lei, în timp ce medicii specialiști vor avea un salariu de bază de 9.900 de lei. Totodată, medicii rezidenți din unitățile clinice vor avea un salariu de bază între 5.700 de lei și 7.900 de lei, în funcție de anul de rezidențiat.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter ”În același timp, managerii de spitale vor primi între aproximativ 14.200 de lei și aproape 15.000 de lei. În unitățile unde activitatea se desfășoară fără întrerupere, în trei ture sau două ture managerul poate primi, în locul sporului pentru munca prestată în timpul nopții, un spor de 15 la sută din salariul de bază pentru orele lucrate.”

Munca prestată de personalul din unitățile sanitare, de asistență socială și de asistență medico-socială, în vederea asigurării continuității activității, în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se plătește cu un spor de până la 100 la sută din salariul de bază al funcției îndeplinite, potrivit proiectului.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook