Salariile unor funcționari publici, cu 58% peste cele ale angajaților din restul economieiSalarii generoase, în administrația publică și în Apărare! Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, anumiți funcționari publici câştigă, în medie, cu 58% peste salariile angajaţilor din restul economiei. Chiar dacă, în ultimii ani, creșterile salariale ale profesorilor şi angajaţilor din sectorul medical au luat avânt, de fapt, angajaţii din administraţia publică şi din apărare sunt cei mai bine plătiţi bugetari.

COSMINA STOIAN, reporter ”Cei peste 211.000 angajați din sectorul administraţiei publice şi din Apărare au ajuns la un câștig mediu net de 4.961 de lei, în luna iunie a acestui an, în creştere cu 18 procente faţă de perioada similară din 2018. Totodată, salariul mediu net la nivel naţional a fost de 3.142 de lei, în iunie 2019, cu 15% peste cel înregistrat în perioada similară din 2018.”

Angajaţii din Sănătate şi asistenţă socială au ajuns la un salariu mediu de 3.859 de lei net, în iunie 2019, în creştere cu 10% faţă de iunie 2018 şi cu 23% peste nivelul salariului mediu pe economie. În Educaţie salariul mediu a ajuns la 3.657 de lei net, în iunie 2019, cu +30% faţă de iunie 2018 şi cu 16% peste nivelul salariului mediu pe economie. Salariile celor 1,2 milioane de angajaţi bugetari au generat cheltuieli de 22 mld. euro în 2018, adică 11% din PIB, potrivit bazei de date macroeconomice a Comisiei Europene. Pentru a compara acest cost, este dat ca exemplu anul 2014, când salariile bugetarilor au reprezentat 7,9% din PIB, dar și anul 2015, când au însemnat 7,8% din PIB. Creşterile salariale de la stat au generat şi o migraţie a angajaţilor din privat, către sectorul bugetar.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook