Salvamontiștii, la datorie în minivacanța de 1 IunieZile pline pentru salvamontişti! Aceștia au avut, în minivacanța de 1 Iunie, zeci de intervenţii pentru salvarea unor turişti. Cele mai multe apeluri au fost înregistrate la Salvamont Gorj. Salvatorii montani au intervenit pentru acordarea primului ajutor medical în cazul unor persoane cărora li s-a făcut rău sau au fost victimele unor accidente. În zona de creastă a masivului Parâng a fost sesizată dispariţia a două persoane dintr-un grup de turişti. Au fost găsiţi în scurt timp de salvamontiști și grupul s-a reunit în siguranță. Salvatorii montani au intervenit și în cazul unei familii cu doi copii, care rămăsese cu autoturismul blocat pe un drum dificil, de munte. Salvamont România a anunţat că au fost primite numeroase apeluri prin care se solicitau informaţii despre diferite zone montane şi trasee turistice.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter ”Pentru a evita situațiile periculoase, salvamontiștii le recomandă turiștilor să plece în drumeții doar pe poteci marcate. Să nu plece singuri pe munte, deoarece animalele sălbatice evită grupurile de oameni, dar pot ataca atunci când întâlnesc o singură persoană. De asemenea, câinii trebuie ținuți în lesă, pentru a nu provoca sălbăticiunile.”

Tot pentru a evita confruntarea cu animalele sălbatice, este bine ca drumețiile să se facă ziua și nu noaptea, când animalele pădurii sunt mai active. În ceea ce privește camparea, sunt de evitat locurile zolate. Atenție la depozitarea hranei, deoarece sălbăticiunile pot simți chiar și mirosul conservelor. Salvamontiștii spun că este bine să fie depozitată la înălțime, cât mai departe de cort. Nu trebuie neglijat pericolul șerpilor veninoși. Turiștii sunt sfătuiți să circule cu atenție sporită pe potecile montane și să evite zonele mascate de vegetație.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook