Sancțiuni aspre pentru locatari, în noua lege aplicabilă de mâineRomânii care locuiesc la bloc, vizaţi de o lege extrem de dură! Proprietarii de apartamente riscă amenzi uriaşe, de până la 10.000 de lei, pentru diverse fapte. Aşa prevede legea 196/2018 p privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, care se aplică de vineri, 28 septembrie. Potrivit avocatnet.ro, conform noii legi, proprietarii au obligaţia de a comunica asociației și organului fiscal local orice schimbare a suprafeței construite sau utile, în cel mult 30 de zile de la încheierea lucrărilor. Nerespectarea acestei obligații va atrage o amendă cuprinsă între 200 şi 1.000 de lei. Mai mult, cei care vor pune în pericol integritatea structurală a condominiului sau a altor apartamente, ori care vor afecta buna funcționare a instalaţiilor aferente acestora, vor risca amenzi cuprinse între 500 și 3.000 de lei. Proprietarii de firme stabilite în apartamente vor fi obligaţi să ceară acordul vecinilor, altfel vor fi amendaţi drastic.

OCTAVIAN IONESCU, reporter "Cele mai mari sancţiuni le vor primi cei care schimbă destinatia locuinţei fără autorizaţiile si aprobările legale, precum şi cei care modifică aspectul proprietății comune și al elementelor de rezistenţă ale clădirii. Aceste abateri vor fi sancţionate cu amenzi între 5.000 și 10.000 de lei."

Conform noii legi, proprietarii care nu se ocupă de lucrările de întreținere, reparații sau de înlocuire ce țin de proprietatea sa individuală, dacă prin asta se pot produce prejudicii celorlalți proprietari vor risca tot o amendă între 5.000 și 10.000 de lei. Se anunţă schimbări şi pentru administratorii blocurilor. Astfel, aceştia trebuie să-si procure cate un certificat de calificare profesională, pana pe 28 septembrie 2019. Odata cu intrarea in vigoare a legii, asociaţia trebuie să aibă un cont unic bancar, prin care să circule toţi banii acesteia, iar administratorii nu vor mai putea face plăţi către furnizori sau pentru diverse lucrări decât prin acest cont,mai arată avocatnet.ro.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook