Săptămâna europeană a mobilitățiiSocietatea de Transport București încurajează bucureștenii, în timpul Săptămânii Europene a Mobilității, să utilizeze transportul în comun! Cu această ocazie, STB a lansat o campanie de promovare a beneficiilor utilizării mijloacelor de transport în comun, cu impact major asupra calității vieții urbane. "Pe Citylight-urile din stațiile STB, prin mesaje dedicate, subliniem impactul transportului public în combaterea schimbărilor climatice și importanța adusă de acesta prin dezvoltarea economiei locale, mobilitatea, accesibilitatea, siguranța, inovația", a declarat Adrian Criț, directorul general STB. Totuși, părerile călătorilor sunt împărțite.

"Cat de des circulați cu transportul în comun? Toată ziua circul, sunt pensionar activ."

"Transportul în comun. În afară de metrou. E de urcat, de coborât și am probleme de sănătate."

"Nu prea circul cu transportul în comun în București și nici cu mașina. Foarte aglomerat. Deci, mă rezum la bicicletă și eventual scuter."

"Cu transportul în comun pentru că asta ne avantajează pe noi într-un fel, ca elevi."

Potrivit STB, sistemele de transport public sunt mult mai eficiente decât deplasările individuale cu autoturismele în ceea ce privește utilizarea eficientă a spațiului public. La o rată normală de ocupare a locurilor din mașini de 1,3 persoane, un autobuz standard încărcat la capacitate maximă poate elimina din trafic peste 40 de mașini, un metrou încărcat la capacitate maximă poate elimina 600 de mașini din trafic, iar metroul de mare viteză poate înlocui 1.500 de mașini.

LORENA PODAR, reporter

"Traficul rutier rămâne cea mai mare sursă de poluare fonică din Europa, care poate duce la tulburări de somn, hipertensiune arterială și deces prematur. Dacă mai multe persoane ar utiliza transportul public, volumul traficului ar scădea, la fel și expunerea cetățenilor la zgomot."

Transportul public este cel mai ecologic mod de deplasare pe lângă mersul pe jos și cu bicicleta, deoarece consumă mai puțină energie și emite mai puțin dioxid de carbon pe pasager/ km decât vehiculele personale.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook