Șapte milioane de lei, cheltuielile deputaților în octombriePeste șapte milioane de lei pentru salariile deputaților, deplasările în străinătate, diurne, cazare, transport, telefoane și birourile din teritoriu. Atât ne-au costat membrii camerei inferioare a Parlamentului, în luna octombrie. Numai indemnizațiile nete ale aleșilor Camerei Deputaților au însumat peste trei milioane de lei. Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a încasat cea mai mare sumă, de circa 11.700 de lei. Cel mai puțin a primit fostul ministru al Tranporturilor, Răzvan Cuc, însemnând aproape 4.600 de lei. Potrivit datelor publicate de Camera Deputaților, aleșii au beneficiat de aproximativ 1.150.000 de lei pentru cheltuieli de cazare, transport și abonamente de telefonie mobilă.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Deputații au primit diurne în valoare de aproape un milion de lei, pentru deplasări la dezbaterile din Parlament și pentru drumurile în teritoriu. În plus, un buget de peste două milioane de lei a fost alocat cheltuielilor cu angajații birourilor din circumscripțiile electorale. Cele mai mari cheltuieli au fost înregistrate în București, iar cele mai mici, în județul Mehedinți."

Plimbările deputaților în străinătate, pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar, au însumat peste 300.000 de lei. În urma alegerilor din decembrie, anul trecut, 329 de aleși au ocupat fotoliile din Camera Deputaților. Mai puțini față în legislatura precedentă, când camera inferioară a Parlamentului a numărat 471 de aleși. De altfel, în perioada 2012 - 2016 am avut un număr record de parlamentari, de după 1990 încoace: 588! Erau așa de mulți, încât nu aveau loc în sala de plen și a fost nevoie de amenajarea balcoanelor pentru activitate parlamentară. De -a lungul timpului, Parlamentul României a fost marcat de scandaluri privind cheltuirea nejustificată a banilor pe deplasări în străinătate, deconturi nejustificate, achiziționarea unor bunuri la prețuri astronomice sau angajarea rudelor aleșilor în birourile din circumscripții.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook