Sărăcia energetică, tot mai acutăFenomenul sărăciei energetice, din ce în ce mai extins în România! Potrivit unei analize a Observatorului Român al Sărăciei Energetice, trei din zece români se confruntă cu fenomenul de sărăcie energetică.

FLORINA ILICEA, reporter ”Din analiza Observatorului Român al Sărăciei Energetice rezultă că mulți români nu îşi permit să menţină temperaturi confortabile în locuinţe sau, pentru a-şi plăti facturile la energie, sunt nevoiţi să renunţe la alte nevoi de bază, precum hrană, îmbrăcăminte ori medicamente. Analiza mai arată că aproape două din zece gospodării suferă de sărăcie energetică ascunsă, oamenii fiind nevoiți să-și reducă foarte mult consumul din cauza veniturilor mici.”

În studiul Observatorului Român al Sărăciei Energetice se subliniază faptul că este necesar ca autoritățile să implementeze măsuri care să contribuie, pe termen mediu şi lung, la tratarea cauzelor, nu doar să atenueze efectele prin acordarea de ajutoare sociale. O măsură ce ar trebui aplicată neapărat ar fi renovarea clădirilor, atât în mediul urban, cât și în cel rural. Peste 70% dintre locuinţele din mediul urban sunt reprezentate de blocuri construite în perioada comunistă, care sunt ineficiente energetic.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii
Destine ratacite 2
Drama

Destine ratacite 2

Gitanjali Devi îi încredințează lui Simar Bhardwaj sarcina de a găsi o mireasă ideală pentru nepotul ei. Căutarea lui Simar se termină când o întâlnește pe Simar Narayan, care visează să devină o mare cântăreață.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook