Sărbătoare în Cetatea Bistriței, cu domnițe și cavaleri, întreceri de luptă, dansuri și muzicăDomnițele și cavalerii au cucerit cetatea Bistriței! Nu oricum, ci prin dans și luptă dreaptă și nu oricând, ci în timpul unei noi ediții a serbărilor medievale. Iar castelanul Săsărman le-a fost îndrumător în tot acest timp. Domnițele ne-au dezvăluit câteva dintre secretele lor, pentru a-i vrăji pe toți cei din jur.

VOX "Am avut dansuri originale din Italia, Franța. Este un dans care cheamă ploaia."

Străjerii cetații s-au întrecut în îndemânare. Și nu au ezitat, chiar dacă au avut drept adversari membri ai familiei.

VOX "M-a învins propriul meu frate!"

VOX "Misiunea de străjer e ușoară pe timp de pace."

Serbările au continuat cu desemnarea celui mai bun arcaş al Ținutului Nösnerland, în urma unui concurs desfășurat în incinta complexului muzeal Bistrița-Năsaud. Atmosfera medievală a fost întreținută și de formația portugheza Strella do Dia, care a susținut un miniconcert în încheierea concursului arcașilor.

RICARDO, artist, Strella do Dia  "Muzica noastra este în principal medievală. Un repertoriu de Cantigas de Santa Maria, poeme muzicale galițiene- portugheze din secolul al XII-lea, scrise în timpul domniei lui Alfonso al X-lea, dar cu aranjamente mai moderne și cu instrumente ce nu sunt chiar traditionale."


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook