Sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și GavriilMare sărbătoare pentru creştinii ortodocși! Este ziua Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și a tuturor cereștilor puteri. Aproape 1,5 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica, dintre care aproximativ 630.000 de femei şi peste 816.00 de bărbaţi. Arhanghelii Mihail şi Gavriil sunt conducătorii cetelor de îngeri. Ei sunt călăuze ale sufletelor în drumul către Rai. Mihail este voievodul oştilor cereşti, arhanghelul cu sabia de foc, care a condus lupta împotriva îngerilor căzuți din pricina mândriei, ar numele său înseamnă, în ebraică, ”cine este ca Dumnezeu?”. În Apocalipsă, Arhanghelul Mihail conduce cetele îngereşti împotriva diavolului. Gavriil se traduce prin ”Dumnezeu este puterea mea”. Înger al bucuriei și al blândeții lui Dumnezeu, el nu poartă sabie de foc, ci un crin, fiind aducătorul veştilor bune. În folclor se spune că Sfântul Arhanghel Mihail deține cheile de la poarta Raiului, este un înfocat luptător împotriva diavolului şi veghează la căpătâiul bolnavilor. Pe data de 8 noiembrie nu se muncește. Credincioșii trebuie să meargă la biserică și să aprindă lumânări atât pentru cei trecuți în neființă, cât și pentru cei vii, să se roage pentru sănătate și să dea de pomană celor săraci. Prăznuirea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil se face în ziua a opta din luna noiembrie, pentru că cifra 8 este simbolul vieții veșnice.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook