Scade acciza la carburanți



Acciza la carburanți va fi înjumătățită. Liderii partidelor din coaliția de guvernare au ajuns la un acord de principiu pentru înjumătățirea accizei la carburanți. Intenția a fost anunțată de către liderul PSD, Marcel Ciolacu. Președintele social-democraților a explicat, la Palatul Parlamentului, că s-a ajuns la șapte lei la motorină și că o intervenţie pe o perioadă limitată ar avea şi un efect benefic asupra inflaţiei. Din simulările făcute, prin înjumătățirea accizei, ar scădea cu 1,2 lei preţul, a mai spus Ciolacu. Profesorul de economie Mircea Coșea consideră, însă, că oamenii vor plăti combustibilul foarte puțin redus, în realitate.

prin tel: MIRCEA COȘEA, profesor de economie

"Pe termen scurt este o măsură care dă impresia că se face o ieftinire, că există o măsură pe care populația să o accepte ca fiind benefică, dar efectele, în practică vor fi mult mai mici decât cele scontate, iar pe termen mediu lucrurile nu vor mai conta pentru că prețurile la distribuitor, la pompă, cum se zice, se vor egaliza ca urmare a pieței și ca urmare a creșterii Barilului, deci chiar dacă se reduce acciza, nu este aceasta o măsură care să rezolve lucrurile, este o măsură mai mult cu caracter să zicem politic și dă impresia că s-a găsit o soluție miraculoasă, nu, nu este."

Mircea Coșea mai spune că lucrurile vor degenera dacă în Ungaria și în Austria se va menține plafonarea prețurilor, iar transportatorii vor alimenta în aceste țări și va fi o pierdere chiar dacă se ieftinește combustibilul pentru că va fi o scădere a cererii și acest lucru nu va duce beneficii. Profesorul de economie a mai afirmat că această măsură este periculoasă pentru că ea duce la o scădere a veniturilor statului, la buget, și nu poate să fie aplicată până nu se face un studiu de caz și un studiu de impact pentru că altfel putem risca o criză bugetară.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook