Scădere dramatică a populației României, în următoarele patru deceniiPreviziuni sumbre pentru România! Potrivit unui studiu realizat de experții Institutului Național de Statistică, populația ar putea scădea cu până la nouă milioane de locuitori, până în 2060. La recensâmântul din 2011, populaţia stabilă a României era de peste 20 de milioane de persoane. Faţă de situaţia existentă la recensământul anterior, populaţia stabilă scăzuse cu aproape un milion cinci sute șaizeci de mii de de locuitori. Studiul INS arată că populația rezidentă a țării se va reduce, în următoarele patru decenii cu valori cuprinse între 3,6 milioane persoane și 8,8 milioane persoane, iar femeile vor fi, în continuare, mai numeroase.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "În 2060, Bucureștiul ar urma să aibă în continuare cea mai numeroasă populație, dar diminuată, față de cea actuală, de la aproape un milion nouă sute de mii de persoane, câte erau înregistrate la recensământul din 2011, la circa un milion patru sute de mii.”

Pe locul doi se situează județul Iași, a cărui populație va scădea, de la peste 770 de mii de persoane, la circa 730 de mii. Fenomenul de reducere a populației se va manifesta și în județul cel mai puțin populat din România, Tulcea, unde, la ultimul recensământ, se înregistrau circa 200.000 de locuitori. Dintre cele opt regiuni de dezvoltare, în comparație cu anul 2015, populația rezidentă a regiunii sud-vest Oltenia ar urma să se reducă la jumătate în anul 2060. La polul opus va fi regiunea București-Ilfov, care ar înregistra o scădere de numai 10,8%, datorată creșterii populației județului Ilfov. Județele cu cele mai mari diminuări, atât pentru populația feminina, cât și cea masculină, vor fi Teleorman și Olt.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook