Scandalul fibrei optice, în București



Primăria Capitalei, în război cu Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii! Primăria Municipiului București și Netcity Telecom, administratorul rețelei subterane de fibră optică, acționează în instanță Autoritatea condusă de Sorin Grindeanu. Mărul discordiei este decizia ANCOM de a reduce tarifele de acces la rețeaua subterană de fibră optică din Capitală. Prin această hotărâre, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii a stabilit condițiile în care se realizează accesul la infrastructura fizică subterană realizată de către compania Netcity Telecom, precum și noile tarife maxime pe care aceasta le poate aplica. Sorin Grindeanu susține că decizia va asigura o concurență reală la nivelul Capitalei, care se va reflecta în prețuri și servicii mai competitive. Reprezentanții Netcity Telecom susțin, însă, că măsurile Autorității în Comunicații vor provoca o scădere a veniturilor firmei, dar și a valorii redevenței pe care aceasta le plătește către Primăria Capitalei. Asociația Națională a Providerilor de Internet din România precizează, referitor la acest caz, că decizia ANCOM reprezintă un pas important în direcția corectă, atât din punct de vedere al dezvoltării sectorului strategic al comunicațiilor electronice, cât și din punct de vedere economic. În 2008, Netcity Telecom a încheiat un contract de concesiune cu Primăria Bucureștiului, pentru o perioadă de 49 de ani, cu o redevență anuală de 12% din venituri.

ANA IACUB, reporter ”Anul trecut, operatorul rețelei subterane de fibră optică estima că, până în 2020, investiția privată va depăși 70 milioane de euro, rețeaua urmând să se dubleze, la peste 1.800 km, și, ulterior, continuând să se extindă, în funcție de necesitățile Bucureștiului. Astfel, veniturile Primăriei Municipiului București rezultate din redevența plătită de Netcity Telecom ar ajunge la peste 2 milioane de euro pe an.”


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook