Schimbări în EducațieSchimbări majore în sistemul de învățământ! Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că se renunță la mediile semestriale și la obligativitatea tezelor, iar cadrele didactice vor avea mult mai multă autonomie la evaluare. Cîmpeanu a explicat că, pe parcursul anului, elevii vor fi evaluați mai des, astfel că la o materie care este predată două ore pe săptămână va fi nevoie de cinci note. Ministrul a făcut precizări și despre programul de testare standardizată, care a început luni și în cadrul căruia au fost date deja 15.000 de teste de matematică, pentru clasa a III-a, a V- și a VI-a. Ministrul a subliniat că această evaluare standardizată nu înlocuiește notele sau tezele și că se finalizează cu rapoarte descriptive care nu ierarhizează nici elevii, nici şcolile, nici profesorii. De asemenea, Sorin Cîmpeanu a anunțat un program de un miliard de euro, pentru reducerea abandonului școlar.

SORIN CÎMPEANU, ministrul Educației

"Avem, am spus, Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar, care se adresează, din perspectiva mesei calde, elevilor din învățământul gimnazial, avem POEO, care se adresează elevilor din învățământul primar, avem proiectul ROSE care se adresează elevilor din învățământul liceal, mai exact pentru anii 2022-2024. Romania Secondary Education are ca grup țintă un număr de 120.000 de elevi de liceu într-un număr de 615 licee, deci grupurile țintă trebuie armonizate între ele."

În ceea ce privește vacanța mobilă de o săptămână, din februarie, inspectoratele școlare din 30 de județe au decis ca aceasta să fie în ultima săptămână a lunii februarie. În 10 județe s-a decis ca vacanța să fie în a treia săptămână, iar în București și Suceava, în a doua săptămână din februarie.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Destine ratacite 2
Drama

Destine ratacite 2

Gitanjali Devi îi încredințează lui Simar Bhardwaj sarcina de a găsi o mireasă ideală pentru nepotul ei. Căutarea lui Simar se termină când o întâlnește pe Simar Narayan, care visează să devină o mare cântăreață.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook