Schimbările din Educație irită sindicateleControverse între Ministerul Educației și sindicatele din domeniu! Un proiect de ordin de ministru, care prevede scoaterea orelor de Educaţie fizică de la clasa pregătitoare, clasa I şi a II-a şi înlocuirea lor cu ore de „Joc și mișcare” și „Muzică și mișcare” i-a pus pe jar pe profesori. În urma acestei modificări, ar dispărea în total cinci ore de Educație Fizică predate de profesorii de sport, ore care ar urma să se transfere pur și simplu la materia "Joc și mișcare", predată de învățătoare.

ANA IACUB, reporter "Modificarea vine în contextul în care cadrele didactice și părinții au dat semnale în legătură cu dificultăţile de adaptare a copiilor în primii ani de şcoală la disciplina Educaţie fizică. Aceasta ar însemna ca profesorul de educație fizică nu mai are posibilitate de a desfășura ore la nivelul acestor clase."

Acest proiect a stârnit nemulțumirea reprezentanţilor profesorilor, care au cerut retragerea lui. Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a declarat însă că nu a văzut proiectul de ordin şi că nu ar accepta o astfel de propunere. Președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“, Marius Nistor, a declarat că a primit toate proiectele de ordin de la Ministerul Educației, și și-a exprimat uimirea cu privire la declarația Ecaterinei Andronescu.

prin telefon: MARIUS NISTOR, președinte, Federația „Spiru Haret“ “Este stupefiant pentru opinia publică și pentru noi să aflăm că Ministrul Educației nu știa de ce apare pe ordinea de zi a Comisiei de Dialog Social care va avea loc mâine. Cei care au venit cu această inițiativă, fără cunoștința ministrului, au studiat legea educației naționale? Au studiat că în legea educației se vorbește despre educația de sănătate? Cunosc, în momentul de față, că ne confruntăm cu o creștere dramatică a obezității infantilă? Și că orele de educație fizică care au fost introduse cu ani în urmă au reprezentat un adevărat beneficiu?”

Un alt proiect care stârnește controverse privește modificarea structurii anului şcolar.

telefon: MARIUS NISTOR, președinte, Federația „Spiru Haret“  “Apare o problemă foarte importantă. Vom avea două semestre care vor fi disproporționate. Un semestru de 14 săptămâni și un semestru de 21 de săptămâni.”

Sindicaliştii critică şi proiectul privind concediul de odihnă al cadrelor didactice, conform căruia profesorii, directorii şcolilor şi inspectorii vor trebui să-şi planifice concediile din timp şi să le efectueze pe parcursul vacanţelor şcolare. De asemenea, directorilor li se taie din perioada concediului.
 
prin telefon: MARIUS NISTOR, președinte, Federația „Spiru Haret“ “Lucrul acesta este inadmisibil. Este ca și cum ai considera că directorii nu mai sunt cadre didactice. Deci înseamnă că directorii nu au contact cu elevii. Vor avea birourile undeva prin afara școlii și, pe urmă, venim și le cerem performanță.”

Reprezentanţii sindicaliştilor cer retragerea proiectelor propuse de Ministerul Educaţiei. Ei vor merge mâine în audienţă la ministru.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook