Școala 59, de neuitatVizită de suflet, la Școala Gimnazială nr. 59 din București, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de activitate! Vizitatorii sunt foștii elevi ai școlii, dornici să-și revadă profesorii, învățătorii și diriginții care i-au îndrumat în cei opt ani pe care i-au petrecut în unitatea de învățământ din Sectorul 6.

ANDREI, fost elev ”Mă simt bine să retrăiesc aceleași amintiri și să văd aceleași locuri pe care le-am văzut timp de opt ani.”

ȘTEFAN, fost elev ”Au renovat-o pentru viitoarele generații și totuși parcă simt aerul acela vechi, aici, originile și tot ce a fost în trecut.”

Foștii elevii spun că au plecat din gimnaziu pregătiți să înfrunte încercările vieții.

DARIA, fostă elevă ”Să merg cu cu capul înainte orice ar fi, să nu mă dau bătută și să încerc să fiu cea mai bună versiune a mea orice ar fi.”

ANA ANDONE, cadru didactic, Școala Gimnazială nr. 59 ”Ne bucurăm că au rezultate frumoase, că ne povestesc amintirile lor și ne bucurăm că ne-au păstrat în amintirea lor cu o imagine frumoasă.”

PAULA COPĂCEL, director, Școala Gimnazială nr. 59 ”Mi se pare că timpul a trecut atât de repede și e nedrept să ne amintim doar din când în când de ei. Pe de altă parte, este bine să îi revedem și să ne dăm seama cum au crescut. Pentru că realizarea lor este de fapt, într-un fel, și împlinirea noastră.”

Cu această ocazie, foștii elevii au fost invitați de cei actuali să vadă ce au realizat în cadrul unui proiect aplicat în campania de conștientizare ”Și tu poți fi RETROFIT!”. Este vorba despre un proiect pentru eficiență energetică, realizat de școlile din Sectorul 6, în colaborare cu primăria.

PAUL MOLDOVAN, administrator public, Sector 6 ”Pe copii am încercat să-i implicăm în tot acest proces, să conștientizăm de facilitățile pe care le-am creat, creeând această mascotă n-ZEBi și făcând o o serie de jocuri și concursuri prin care am încurajat să vină ei cu propuneri de școli, grădinițe care să fie eficiente energetic și ce înseamnă asta. Panouri fotovoltaice, instalații și așa mai departe. Astăzi, îi premiem pentru că ne-au ajutat în acest demers. Îi facem cavaleri n-ZEBi și sperăm ca la rândul lor să își facă părinții cavaleri n-ZEBi.”

PAULA COPĂCEL, director, Școala Gimnazială nr. 59 ”Pentru că împlinim 40 de ani, am pregătit 40 de ateliere. Ateliere de joacă pentru cei mici împreună cu părinții și ateliere creative pentru restul claselor gimnaziale. Avem și un cerc de robotică, se desfășoară acum la parter. Avem tenis, avem baschet, handbal, competiții între tânăra generație și fosta generație.”

ANTONIA, elevă ”Mi s-a părut foarte drăguță activitatea și sunt foarte mulțumită de mine.”

ALEXANDRU, elev ”Trebuie să avem grijă de planetă și să nu irosim lucrurile bune.”

IULIANA LECA, director, Primăria Sector 6 ”Primăria Sectorului 6 și n-ZEBi acordă această diplomă Școlii 59 pentru tot ceea ce face pe zona de protecție a mediului. Felicitări!”

PAULA COPĂCEL, director, Școala Gimnazială nr. 59 ”Vă mulțumim foarte mult! Suntem onorați! Este un proiect foarte bine primit de copii și nu numai de copii, ci și de comunitate. Pentru că, fără un viitor asigurat și din punctul acesta de vedere, de fapt, nu o să fie viitor.”

Copiii au învațat să fie gazde bune, să comunice cu publicul, să-și învingă emoțiile și să se bucure de timpul petrecut cu foștii elevi și cu profesorii lor.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook