Scrierea de mână stimulează memoria de lungă duratăÎn fiecare an, la 23 ianuarie, celebrăm ziua scrisului de mână! Aceasta sărbătoare coincide cu ziua de naștere a lui John Hancock. Acesta a devenit foarte cunoscut pentru semnătura sa extrem de lizibilă și stilistic aparte de pe Declarația de Independență a Statelor Unite ale Americii. Ziua Internațională a scrisului de mână ne reamintește că deși trăim într-o lume tehnologizată, tot ar fi păcat să ne pierdem o asemenea abilitate.

TORA APETRII, reporter
"Istoria amplă și fascinantă a scrisului de mână se întinde pe durata a mii de ani, timp în care au fost consemnate în scris cele mai importante evenimente. De-a lungul timpului oamenii au corespondat prin scrisori care, acum, sunt înlocuite de mailuri şi dialoguri pe chat."

Totuşi, oamenii spun că încă nu au uitat scrisul de mână.

VOX ”Scriu de mână că asta îmi este meseria, scriu și prin mesaje și de mână, nu este nicio problemă.”

VOX ”Trăim într-o eră a tehnologiei și este un pic complicat să facem acest lucru, dar în fiecare zi scriu de mână, adică am posibiliatatea să le îmbin pe amândouă.”

Potrivit unui studiu realizat în 2009, un elev sau un student care ia notițe pe hârtie va înțelege mai bine ce i se explică în timpul cursului, va parcurge așadar prima etapă a învățării chiar în timpul predării. Studiile au arătat și că persoanele care iau notițe de mână pot răspunde corect la întrebări mai complexe, deoarece și-au sintetizat informația chiar în timp ce luau notițe. Totodată, scrierea de mână stimulează, prin însăși acțiunea de a scrie, memoria de lungă durată. S-a dovedit și că scrierea de mână activează și stimulează zone ale creierului care sunt responsabile de analiza informațiilor primite, reținându-le pe cele relevante. Creativitate, coerență a gândirii, comunicare reală, dezvoltare personală și profesională, capacitate crescută de a învăța și înțelege lucruri noi. Cam acestea sunt atuurile scrisului de mână. Cu o condiție! Să nu-l practicăm doar o singură dată pe an, pe 23 ianuarie...


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook