Scrutinul, sub lupăAlegerile prezidențiale din România continuă să se afle în atenția jurnaliştilor străini. European Data Journalist Network face o analiză cuprinzătoare a modului în care a votat diaspora românească. Aproape un milion de români au votat din străinătate, marea majoritate în cele peste 800 de secții de votare deschise de vineri până duminică.

940.000 de persoane au votat la al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie 2019, ceea ce reprezintă mai mult de 10 la sută din voturile exprimate. Este mai mult decât dublul numărului celor care care au participat la alegerile prezidențiale anterioare din 2014 (aproape 400.000 de alegători).

Distribuția pe vârste a alegătorilor arată destul de bine modelele de migrație ale românilor. Cetățenii români care au votat în Marea Britanie și Germania sunt mult mai tineri decât cei care au votat în Italia și Spania. Jurnaliștii de la European Data Journalist Network mai subliniază că Italia este singura țară în care au existat mai mulți alegători femei decât de sex masculin.

Un alt aspect subliniat este densitatea mare a secțiilor de vot din Europa, pe lîngă faptul că exista și opțiunea votului prin corespondență.

Numai în Italia, spre exemplu, se poate concluziona că românii trăiesc, în medie, la aproximativ 18 km de la o secție de votare românească. Mai mult, peste 50 la sută dintre ei trăiesc la mai puțin de 13 km de o secție de votare.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook