Sculpturi inedite, la Chitila



Prima Tabără de Sculptură, organizată la Chitila, în judeţul Ilfov, a ajuns la final. Cei cinci sculptori de renume, care au luat parte la acest proiect inedit, şi-au dezvăluit astăzi creaţiile, în faţa publicului. Cristian Pentelescu, Panaite Chifu, Adrian Curcan, Corneliu Tache și Carmen Tepșan au făcut din nişte simple blocuri de marmură adevărate opere de artă, care urmează acum să înfrumusețeze orașul.

CARMEN TEPŞAN, sculptor

”Lucrarea mea se numește ”Protector”. Este chiar un semn de protecție pentru locul acesta, pentru că m-am inspirat foarte mult chiar din, să zicem, topografia locului. M-am uitat pe o hartă, am văzut lacul, care are o anumită formă, în jurul orașului. De fapt, orașul s-a format în jurul lacului și am pus în lucrarea mea forma aceasta a lacului, sigur, stilizată și formele mai geometrizate, care sunt cladirile noi ale orașului.”

PANAITE CHIFU, sculptor

”Eu mi-am permis să mă joc, la modul artistic. Știu că spiritul nostru este sferic, se pare că a fost și fotografiat cu niște scule performante, mai de ultimă oră. Este sferic, ca un fel de sferă de lumină. Eu mi-am permis să îl fac un fel de elipsoid. Pe acest elipsoid am desenat un fel de constelații, pentru că am credința că noi nu murim, ci după moarte, circulăm prin Univers, pur și simplu de la o planetă la alta.”

CORNELIU TACHE, sculptor

”E foarte bine că și Chitila a deschis porțile către o tabără de sculptură. Să sperăm că o menține. Cu plăcere lucrez, ca și toți colegii mei.”

Sculptorii au avut o lună de zile la dispoziţie pentru a impresiona cu astfel de idei unice. Proiectul cultural a fost inaugurat pe data de 7 octombrie, la stadionul din localitate, inițiat și finanțat de Consiliul Județean Ilfov, în colaborare cu Primăria Chitila.

EMILIAN OPREA, primar Chitila

”Ne dorim să continuăm această idee, așa cum am continuat și celelalte proiecte. Și îmi doresc ca și tabăra de sculptură să devină o tradiție. Sunt convins că toți cei care au trecut pe această stradă s-au bucurat și au apreciat munca artiștilor care au lucrat la aceste opera de artă.”

Lucrările vor fi expuse publicului larg în orașul Chitila și vor rămâne în patrimoniul localității și al județului Ilfov.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook