Securitatea cibernetică, în sarcina SRIServiciul Român de Informații ar putea deveni autoritate competentă la nivel național și în domeniul cyber intelligence. Cel puțin așa prevede un proiect de lege pus în dezbatere publică de Ministerul Digitalizării. Potrivit inițiativei legislative, SRI va avea rolul de a cunoaște, preveni și contracara atacurile reprezintând amenințări cibernetice la adresa securității naționale. Propunerea legislativă are ca scop reglementarea cadrului juridic și instituțional în domeniile de securitate și apărare cibernetică, precum și mecanismele de cooperare și responsabilitățile instituțiilor cu atribuții în domeniile menționate. SRI va putea interveni și pentru prevenirea și combaterea amenințărilor avansate de tip Advanced Persistent Threat din domeniul său de competență activitate și responsabilitate, în cazul acelor sisteme IT care nu sunt apărate cibernetic de SIE, MApN, MAI, SPP și STS. Conform proiectului, Directoratul Național de Securitate Cibernetică, care are rol de securitate pe domeniul civil, va gestiona o platformă de raportare a incidentelor de securitate. Astfel, toate firmele private care au în responsabilitate rețele și sisteme informatice, inclusiv presa online, vor fi obligate să notifice incidentele de securitate cibernetică prin intermediul platformei IT gestionate de Directoratul de Securitate Cibernetică.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Destine ratacite 2
Drama

Destine ratacite 2

Gitanjali Devi îi încredințează lui Simar Bhardwaj sarcina de a găsi o mireasă ideală pentru nepotul ei. Căutarea lui Simar se termină când o întâlnește pe Simar Narayan, care visează să devină o mare cântăreață.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook