Ședința C.S.A.T., suspendată din cauza opiniilor divergentePreşedintele României, Klaus Iohannis, a suspendat, astăzi, şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Țării! Șeful statului a anunţat că nu s-a putut obţine consens în CSAT, pentru emiterea avizului necesar rectificării bugetare.

KLAUS IOHANNIS, președintele României "Cu toate că legea prevede un termen de 30 de zile pentru discutarea acestor acte normative în CSAT, înţelegând urgenţa şi având în vedere solicitările din partea unor miniştri, am stabilit şedinţa CSAT mult mai repede, adică pentru astăzi. Între timp, Guvernul a publicat un nou proiect de rectificare bugetară şi mai optimistă rectificarea, deci se alocă aproximativ 3,5 miliarde de lei în plus faţă de prima variantă. În aceste condiţii, este inexplicabil şi nici nu a fost explicat de ce s-a insistat în continuare pe diminuarea fondurilor instituţiilor din domeniul securităţii naţionale".

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a declarat, după suspendarea ședinței, că amânarea rectificării bugetare va avea numeroase efecte negative în toate domeniile. Teodorovici a precizat, însă, că "Guvernul are obligația de a cere și nu de a aștepta un aviz CSAT" și a punctat că nu există prevedere legală pentru suspendarea unei ședințe CSAT. De asemenea, ministrul de Finanțe a menționat că, din ce s-a discutat în cadrul CSAT pe bugetul fiecărei structuri membre CSAT, opinia celor prezenți diferă total de concluzia exprimată public de șeful statului. Prin urmare Teodorovici a cerut desecretizarea stenogramelor din ședința CSAT. Iohannis a precizat, însă, că sarcina Guvernului este să elaboreze un nou proiect de rectificare şi să reia discuţiile cu instituţiile vizate.

KLAUS IOHANNIS, președintele României "Vreau să subliniez în această conjunctură că este numai răspunderea Guvernului ce se întâmplă în continuare. Este nevoie de bani în foarte multe sectoare. Am spus din capul locului că aşa este, am spus din capul locului că este necesară o rectificare bugetară, dar nu este admisibil să punem în dificultate securitatea României, în condiţiile în care rectificarea, repet, este una puternic pozitivă şi nu există niciun fel de motivaţie pentru tăieri bugetare într-o zonă atât de sensibilă cum este cea a securităţii naţionale".

Ședința de astăzi a CSAT a fost anunțată în 24 august de către Administraţia Prezidenţială, la trei zile după ce Guvernul i-a solicitat şefului statului convocarea CSAT în regim de urgenţă pentru avizarea propunerilor de rectificare a bugetelor instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale. La scurt timp, Executivul a transmis că refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a convoca de urgenţă CSAT pentru avizarea proiectului rectificării bugetare poate periclita nu doar veniturile categoriilor cele mai vulnerabile, adică pensionarii, mamele şi copiii, ci şi accesul pacienţilor la serviciile medicale şi "încă o dată" i-a cerut public şefului statului "să acorde importanţa cuvenită proiectului rectificării bugetului pentru 2018 pentru a nu aduce grave prejudicii garantării drepturilor românilor la sănătate, pensie, siguranţă publică şi bunei funcţionări a instituţiilor statului". "Blocarea adoptării primei rectificări bugetare afectează negativ economia şi drepturi fundamentale ale românilor", preciza Executivul. În replică, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că este "o nouă minciună a PSD şi a Guvernului incompetent Dăncilă”. Şeful statului a subliniat că rectificarea bugetară se poate face în orice domeniu fără niciun aviz de la CSAT, cu excepţia zonei de securitate naţională. El a precizat că există două posibilităţi pentru care Guvernul minte - ori că oamenii din Guvern nu citesc legile, ori ţine strict de construcţia bugetului, a doua variantă fiind mai probabilă.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Clanul
Drama

Clanul

Serialul ne poartă în renumita dinastie Joseon și prezintă o altă etapă din istoria Coreei.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook