Ședința de Guvern pentru adoptarea noilor măsuri fiscale, amânatăGuvernul a amânat pentru luni şedinţa extraordinară pentru dezbaterea şi adoptarea controversatului proiect de modificare a Codului Fiscal. Şedinţa fusese programată pentru astăzi la ora 14.00, dar s-a decis anularea ei, pentru că mai multe avize necesare nu erau gata. Consiliul Economic și Social, organism consultativ al Parlamentului și al Guvernului României, a avizat deja negativ proiectul de măsuri fiscale. Printre acestea se numără instituirea unui impozit de 1% pe cifra de afaceri pentru firmele care au o cifra de afaceri de sub un milion de euro şi scăderea impozitului pe venit de la 16 la 10%. Totodată, se prevede creşterea cu 60% a deducerilor personale pentru românii cu salarii mici. Cea mai controversată măsură este trecerea contribuţiilor sociale de la angajat la angajator, despre care sindicatele susţin că va duce la scăderea salariilor şi la pierderea unor locuri de muncă.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter "Patronatele, sindicatele şi analiştii economici au criticat dur intenţia Executivului de a transfera CAS de la angajator la angajat. Iar preşedintele Klaus Iohanis a avertizat public Guvernul "să nu bage ţara într-o aventură fiscală cu final trist".

Potrivit ministrului de Finanţe, Ionuţ Mişa, 35% din salariul brut vor fi contribuţii plătite de angajator în numele salariatului. Mişa susţine că astfel, vor fi mai mulţi bani pentru pensie şi sănătate pentru angajat. Contribuţiile rămase în sarcina angajatorului vor scădea la 2,25% şi vor acoperi riscurile de şomaj, accidente, concediu medical şi creanţe salariale. Reprezentanţii patronatelor au anunţat că nu vor susţine măsurile fiscale propuse, întrucât acestea nu trebuie adoptate în grabă, şi cer oprirea „terapiei de şoc”. În tot acest timp, sindicatele se pregătesc de proteste de amploare. CNSLR Frăţia a anunţat că a început procedurile pentru declanşarea grevei generale la nivel naţional, acţiune susţinută şi de CNS Cartel Alfa.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook