Șeful C.N.A.S., reținut alături de alte 13 persoane în dosarul fraudării fondurilor pentru servicii medicale la domiciliuȘefi și angajați ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și ai Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București, reținuți în dosarul privind fraudarea fondurilor destinate îngrijirilor medicale la domiciliu.

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter ”Reținut în cursul nopții de polițiști, Marian Burcea, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, a fost demis, astăzi, de premierul Mihai Tudose. Burcea este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat și folosirea influenței în exercitarea funcției de conducere în scopul obținerii de foloase necuvenite.”

DNA a efectuat, ieri, 50 de percheziții în dosar, în urma cărora 14 persoane au fost reținute. Pe lângă Burcea, au fost reținuți actualul șef al Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București, Ovidiu Munteanu, fostul șef Lucian Bara, funcționari din cadrul celor două instituții, reprezentanți ai unor societăți prestatoare de servicii în domeniul medical, precum și o avocată din cadrul Baroului București. Toate persoanele reținute vor fi prezentate astăzi cu propunere de arestare preventivă la Curtea de Apel București. Potrivit procurorilor D.N.A., în perioada ianuarie 2016 – august 2017, a fost constituit un grup infracțional organizat prin care, sume uriașe din fondurile C.A.S.M.B. au fost fraudate prin decontarea nelegală a unor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu fictive, inclusiv pe baza unor dosare medicale întocmite în fals. Au fost implicați funcționari și șefi din C.A.S.M.B., inclusiv persoane din conducerea C.N.A.S..

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter ”În multe situații, dosarele medicale cu pacienți fictivi au avut prioritate la decontare și aprobare. Solicitările pacienților asigurați care, în mod real, ar fi avut dreptul să beneficieze de servicii medicale la domiciliu, erau însă refuzate.”

Potrivit procurorilor, pentru evitarea depistării fraudelor, se întocmeau, în fals, raportări lunare de servicii medicale necesare decontărilor, iar în paralel erau introduse și șterse date din sistemul informatic unic integrat al C.N.A.S.. Prejudiciul este estimat la trei milioane de euro în acest dosar.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook