Sfânta Împărtășanie, amânatăLiturghie fără împărtăşanie! După ridicarea stării de urgenţă, credincioşii creştin-ortodocşi vor putea participa la slujbă, în exteriorul bisericii, dar nu se vor putea împărtăşi. Purtatorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a anunţat că împărtăşirea comună a credincioşilor se amână.

prin telefon: VASILE BĂNESCU, purtător de cuvânt, Patriarhia Română "În acest moment sunt clare câteva lucruri: slujbele cu credincioşi vor fi oficiate exclusiv afară. Bisericile vor fi redeschise doar pentru accesul credincioşilor, în număr restrâns, cu respectarea unor reguli de igienă şi protecţie, pentru rugăciune individuală. Împărtăşirea comună, adică cea din timpul Sfintei Liturghii, este amânată o scurtă perioadă, până la finalizarea consultării Bisericii noastre cu toate Bisericile Ortodoxe.

O situaţie similară s-a mai întâlnit acum aproape 200 de ani, în timpul unei epidemii de ciumă.

prin telefon: VASILE BĂNESCU, purtător de cuvânt, Patriarhia Română ”A mai existat un astfel de precedent al amânării împărtăşirii, timp de două luni, în 1829, tot în România, şi tot din motive legate de epidemie. Nu este nimic nou, nimic contrar teologiei liturgice a Bisericii, care are menirea să-l ghideze pe omul credincios printr-o lume reală, confruntată uneori cu crize gave, inclusiv medicale. În anumite contexte, dure, cum este cel de acum, trebuie sa trecem proba şi realismului creştin, care respinge orice forma de magie, de idolatrizare a unui obiect sau de vitejie mistică pe cont propriu. Vom reveni curând, gradual, la normalitate."

Anterior, Institutul de Sănătate Publică recomandase ca împărtăşania să fie administrată cu linguriţă şi pahar de unică folosinţă. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a precizat că problema Sfintei împărtășanii și modalitatea de oferire sunt aspecte care țin strict de Biserică, cenzurarea lor nefiind atributul statului.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook