Sfaturi pentru șoferi



Mai sunt câteva zile până la minivacnța de Paște, iar majoritatea românilor și-au facut deja planuri să plece. Pentru a merge la munte, la mare, în afara țării sau în zonele rurale, mulți aleg să se deplaseze cu mașina personală și deja merg în service-uri pentru a-și pregăti vehiculele.

"Sistemul de frânare, pe partea spate, se schimbă conductele pentru că au fost din metal și acum le schimbăm le punem de cupru pentru că sunt mai rezistente și mai fiabile. După aceea, să vedem ce va fi cu ea, o să îi fac o revizie iar, să îi schimb ulei, filtre și ce mai e, cam asta e cu mașina asta."

Specialiștii auto ne dau câteva sfaturi pentru a merge în siguranță cu mașina.

MARIUS LEONTE, expert auto

"Recomand, în principiu pentru plecările de minivacanța de Paște, recomandarea mea ar fi să mergeți într-un service auto, să vă faceți anumite constatări, cum ar fi la sistemul de răcire, sistemul de climatizare, anvelopele sunt foarte importante datorită faptului că dacă mergem la munte trebuie să vedem cam câte grade sunt, la munte putem să întâmpinăm scăderi de temperatură, gheață și atunci recomandarea mea este pentru de a vă menține cauciucurile de iarnă. Nu prea recomand all season cu toate că mulți dintre participanții la trafic acceptă această cale de mijloc, recomand într-adevăr anvelopele de iarnă simple, anvelopele de vară simple datorită faptului că, compoziția chimică este deosebită între cele de de vară și cele de iarnă. Pe partea cealaltă trebuie să avem foarte mare grijă la sistemul de frânare, mulți îl ignoră. Avem posibilitatea în care cu timpul, conductele de frână, furtunele de frână să fie cu o problemă destul de gravă, să fie foarte învechite și atunci riscăm ca nu știu la o pantă mai abruptă, în care coborâm, să zicem, există riscul pentru a se sparge una dintre conducte sau furtune și atunci ne pune viața într-adevăr în pericol și nu numai ci și celorlalți din mașină și, de regulă se întâmplă să fie prieteni, rude, amici și celorlalți participanți la trafic."

În total, românii se vor bucura de șase zile libere în prima minivacanță din acest an, începând cu 1 mai, de Ziua Muncii, până pe 6 mai, când e sărbătorită a doua zi de Paște.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook