Sfințirea Izvorului Minunilor, de Bobotează



Boboteaza, această mare sărbătoare creștină, este cinstită conform tradiției, în stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor! Ca în fiecare an, la Izvorul Minunilor din stațiune a fost oficiată slujba de sfințire a apei ce vine din inima muntelui, pentru a se păstra pură și sănătoasă. Un sobor de cinci preoţi ortodocşi, în frunte cu părintele stareț al Mânăstirii Stâna de Vale, arhimandritul Serafim Pop, a sfinţit apele izvorului de munte. Preoții, alături de turiștii care petrec aceste zile de sărbătoare în stațiunea Stâna de Vale, s-au rugat pentru sănătatea tuturor celor care vor bea apă din Izvorul Minunilor.

(AMBIANȚĂ SLUJBĂ)  

SERAFIM POP, starețul Mănăstirii Stâna de Vale ”E o tradiție, o îndătinată și plăcută oamenilor, agreată cu un duh de rugăciune, la prezența la sfințirea Izvorul Minunilor. E o atracție, nu numai de Bobotează, e o atracție în decursul anilor, pentru că oamenii vin, precum și astăzi, în număr foarte frumos, să participe la slujba de sfințire, dar ei vin și peste an.”

De Bobotează, preoții cheamă Duhul Sfânt asupra apelor de pe tot cuprinsul țării. Prin taina săvârșită de preoți, apa capătă proprietăți cu efecte benefice pentru sănătatea trupului și a sufletului.

VOX ”- Am venit pentru a gusta din apa sfințită și pentru a vedea frumosul peisaj de aici. - Ce faceți cu apa sfințită? - O duc acasă și timp de opt zile voi bea în fiecare dimineață, pe stomacul gol.”

VOX ”Îmi place foarte mult la Stâna de Vale.”

VOX ”Foarte frumos, mai ales că am avut și un timp extraordinar, poate nemaiîntâlnit de Bobotează.”

Din vremuri străvechi, în jurul Izvorului Minunilor s-au țesut legende fascinante. Potrivit unei astfel de legende, izvorul s-a născut dintr-o mare iubire, între o fată de împărat din Țara Ghețurilor și un fecior de crai din Țara Focului. Există credința că apa izvorâtă din această mare iubire face posibil orice miracol. Se mai spune că omul care bea apă din Izvorul Minunilor se curăță trupește și sufletește și își păstrează tinerețea. Boboteaza este penultima din șirul sărbătorilor de iarnă. Sâmbătă, va fi prăznuit Sf. Ioan Botezătorul, încheind, astfel, sezonul sărbătorilor. Aproape două milioane de români își vor sărbători onomastica.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook