Şi a fost Congresul PSD...



Reacțiile după Congresul extraordinar PSD nu au întârziat să apară! Liderii Partidului Social Democrat dar și cei din Opoziție au avut un cuvânt de spus după ce PSD și-a ales noua conducere, într-un congres care a durat ore întregi, la Sala Palatului. Delegații social-democrați și-au ales președintele, președintele executiv și secretarul general al partidului. Site-urile de socializare au fost locul în care, fiecare, și-a postat părerea despre eveniment. Viorica Dăncilă a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj de mulțumire dar și o promisiune de a reconstrui partidul.

"Mulțumesc, PSD! Încrederea voastră mă bucură nespus. Sunt mândră să vă fiu alături și să vă reprezint pe acest nou drum pe care pornim de astăzi. Începem reconstrucția partidului nostru și un nou program pentru România. Am arătat că, împreună, suntem puternici. Continuăm împreună!" a scris Viorica Dăncilă.

Dăncilă a declarat în fața presei că îşi propune ca în calitate de preşedinte al PSD să readucă partidul pe primul loc în opţiunile românilor, afirmând că Partidul Social Democrat este cel mai românesc partid.

Și Eugen Teodorovici, ales preşedinte executiv al PSD, a scris o postare prin care a mulțumit celor care l-au votat, dar și celor care nu l-au votat, spunând că votul lor va fi expresia dorințelor înfăptuite și motivația lui de a face mult mai mult decât ceea ce unii doar speră.

Mihai Fifor, ales secretar general al PSD a scris: "PSD a arătat astăzi că poate redeveni un partid deschis, un partid născut dintre oameni și dedicat lor. Începem de astăzi să reconstruim, alături de români, pentru români. Împreună, suntem mai puternici!"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, consideră că congresul a demonstrat că PSD s-a întors la normalitate şi le transmite celor care „au fost fluieraţi de o sală întreagă” că ar trebui să-şi facă o autoevaluare şi să-i lase şi pe tineri în faţă.

Scorul surpriză obținut de Liviu Pleșoianu l-a transformat, într-o zi, în noua stea politică a PSD-ului. Pleşoianu, care s-a clasat pe locul al doilea după Viorica Dăncilă la alegerile pentru funcţia de preşedinte al PSD, spune că nu se mai regăseşte în noua linie ideologică a conducerii PSD, dar că în partid sunt mulţi oameni de calitate cu care rezonează. Deputatul a declarat, că va candida cu siguranţă la alegerile prezidenţiale „într-un fel sau altul”. Tot pe un site de socializare, Pleșoianu a scris: "Am vorbit azi pentru ca vocea dumneavoastră să se facă auzită! Și s-a auzit... Fie să FIM, oameni LIBERI!"

Preocupaţi de Congresul PSD s-au arătat şi politicienii din alte partide. Astfel, preşedintele Pro România, Victor Ponta, a afirmat, că este cazul, de acum, ca social-democraţii să se apuce se guverneze bine pentru că nu mai pot da vina pe nimeni.

„V-aţi ales - foarte bine; gata cu "Epoca şi Echipa Dragnea" - foarte bine; votul a fost democratic - foarte bine; gata cu `Statul Paralel` şi `Europa e de vină`- foarte bine! Acum e cazul să vă apucaţi să guvernaţi bine - chiar de mâine - nu mai puteţi da vina pe nimeni!`` a scris Victor Ponta pe Facebook.

Liderul PMP Eugen Tomac spune că un asemenea delir ca la congresul PSD doar la guvernele chineze de prin exil mai auzi şi că, fără prea multe retuşuri, ar putea fi scenariul unei comedii de succes.

Postările au continuat. "Pentru Marian Oprişan: şi Banatul te-a fluierat!”, a scris Grindeanu pe pagina sa de Facebook, după ce Preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, a fost huiduit la congresul PSD când dorea să ţină un discurs, el a urcat pe scenă, iar în momentul când a văzut că fluierăturile nu încetează, a renunţat să mai vorbească şi a revenit în sală.

Şi fostul europarlamentar Cătălin Ivan a comentat evenimentul pe pagina sa de Facebook. Tânărul politician consideră că PSD se apropie de trecerea în irelevanţă. "Cei care țin discursuri, mesajele lor, jocurile de culise, lupta dintre contracandidați... totul în ansamblul său, nu reprezintă decât o butaforie, o copie tristă și de proastă calitate a ceea ce a fost cândva cel mai mare partid din România, cu bunele, dar mai ales cu relele lui. Ultimul vot anti PSD a avut loc pe 26 mai. În viitor, acest partid nu va mai fi în stare să stârnească nici măcar ură. Poate amuzament, în cel mai fericit caz. Mai mult ca sigur însă, indiferență", a punctat Cătălin Ivan.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook