Silvicultorii se pregătesc de protest



Sindicaliștii din silvicultură ies în stradă, în semn de protest față de agresiunile cărora le-au căzut victime pădurari! Protestul, organizat de Federația Sindicatelor Silva, va avea loc, marți, 29 octombrie între orele 10-14, la Parcul Izvor, lângă Palatul Parlamentului. Silvicultorii le vor aduce un omagiu celor șase lucrători forestieri, care și-au pierdut viața, în ultimii ani, în confruntarea cu hoții de lemne. Potrivit datelor făcute publice de păzitorii pădurilor, numai în cursul anului trecut au fost consemnate 30 de agresiuni asupra angajaților Romsilva, iar în 2017 au avut loc 40 de astfel de agresiuni. Silvicultorii au anunțat că vor solicita modificări ale legislației din domeniul silvic.

prin tel: OVIDIU BADEA, cercetător științific în silvicultură "Întradevăr aceste nemulțumiri trebuie să fie prevăzute în spețe foarte clare legate de protejarea personalului silvic în teren și nu numai pădurari sau angajații care lucrează în administrarea structurilor silvice, dar și proiectanții, cercetătorii care lucrează în toate pădurile României și sunt expuși unor asemenea acte de vandalism din partea anumitor grupuri care au intenții urâte față de pădure. Eu cred că lumea politică trebuie să fie receptivă și să își unească forțele să se adopte solicitările sindicatului de a proteja angajații, membrii care slujesc o resursă inepuizabilă a țării."

Reprezentanții Federației Sindicatelor Silva spun că, deși la ultimul protest au primit asigurări că statutul personalului silvic va fi dezbătut și adoptat în regim de urgență de Camera Deputaților, nu a fost deloc așa. În ședința de plen din 14 octombrie 2019, proiectul de Statut a fost retrimis la Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook