Simpozion de Ziua Internațională a Asistentului MedicalSimpozion organizat de Școala Postliceală Atlas, din București, cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Asistentului Medical, a cărei temă, anul acesta, este ”Asistenții noștri. Viitorul nostru"! În fiecare an, Școala Atlas organizează, pe 12 mai, simpozionul științific ”Apa, esența vieții”, în cadrul proiectului ”ȘCOALA - Start pentru Sănătate”.

ADRIAN-IOAN LUNGU, medic ”Ziua asistentului medical reprezintă ziua în care celebrăm colegul nostru de bază, asistentul medical, omul de încredere al medicului, care ajută ca acest sistem complex să funcționeze, persoana care este lângă noi atunci când apare o nouă viață, dar și atunci când se încheie una, și, așa cum unora dintre noi ne place să spunem, celebrăm a doua pereche de mâini, a doua pereche de ochi și al doilea suflet din îngrijirea bolnavului.”

GABRIELA VLĂSCEANU, cadru didactic ”Pentru această ediție, elevii de la specialitatea asistent de Medicină Generală au pregătit, în baza unor referate de specialitate foarte bine documentate, prezentări PowerPoint, pe care le vom audia, le vom juriza în timpul aceastei întâlniri, iar elevii de la specialitatea asistent medical de farmacie, au dorit să abordeze într-un mod mai plastic, mai creativ, acest eveniment deosebit, 12 mai, Ziua Internațională a Asistentului Medical, sub forma organizării unei sesiuni de postere.”

CLAUDIA TEODORESCU, cadru didactic ”Este un proiect de suflet, deja la a IX-a ediție în desfășurare, este un simpozion științific, care face parte dintr-un proiect C.A.E.M. în asociere cu Inspectoratul Municipiului București și, în general, noi sărbătorim Ziua Mondială a Asistentului Medical prin astfel de comunicări științifice.”

ALIN POPESCU, cadru didactic ”Sunt medic de mai bine de două decenii și, în diverse conjuncturi, în diverse colaborări, am lucrat cu asistenți medicali, cu maseuri, cu kinetoterapeuți, eu fiind medic sportiv, și mi-am dat seama că, în puzzle-ul performanței, fiecare are un loc bine definit și el nu trebuie subestimat. Și această zi, din punctul meu de vedere, putem să o considerăm o zi în care fiecare se simte în lumina refectoarelor. Fiecare bucățică din puzzle-ul acesta este valorizată.”

DEAC FLORENTINA, cadru didactic ”Asistentul medical face parte din echipa medicală cu rol important în îngrijirea nu numai a bolnavilor, deoarece medicina nu îngrijește numai oamenii bolnavi, ci și o prevenție, îngrijește oamenii sănătoși, ca să nu ajungă bolnavi.”

Ziua Internaționale a Asistentului Medical marchează și aniversarea zilei de naștere a asistentei medicale Florence Nightingale, care a deschis, în 1860, prima şcoală pentru asistente medicale, pe lângă Spitalul ”Saint Thomas” din Londra, realizând primul pas în pregătirea profesională şi instituţională a asistentelor medicale.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook