Simpozionul ”Amprenta hispanica in lume prin intermediul limbii, istoriei si artei”, la BucureștiPunte trainică între cultura spaniolă și cea românească! Institutul Cervantes a fost gazda unui simpozion organizat de Ambasada Spaniei în România și Universitatea București, care aduce limba, istoria și arta spaniolă mai aproape de români.

PABLO DIEZ-ASTRUGA, atașat cultural, Ambasada Spaniei la București "Legăturile care sunt între România și Spania nu încetează să crească. Din punct de vedere demografic, cetățenii români reprezintă comunitatea străină cu cea mai mare creștere din Spania care contribuie cel mai mult la creșterea economiei țării. Ce încercăm noi aici sunt schimburile interculturale."

MIANDA CIOBA, șef, Departamentul de Lingvistică Romanică, Limbi și Literaturi Iberoromanice și Italiană

Spaniolii care vin în România sunt uimiți de ușurința cu care românii reușesc să învețe atât spaniola, cât și alte limbi străine.

PABLO DIEZ-ASTRUGA, atașat cultural, Ambasada Spaniei la București "Aveți o ușurință în a învăța limbi străine pe care noi nu o avem, trebuie să investigăm care este motivul. Să te plimbi prin România și să vorbești liniștit în spaniolă cu un taximetrist și mai ales în București, în Capitală, un procent foarte ridicat din populație să înțeleagă spaniola."

Evenimentul s-a încheiat cu înmânarea diplomelor pentru cei care au asistat la simpozion.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook