Sindicaliștii de CNSLR Frăția se pregătesc de grevă generală, ministrul Muncii susține că n-au motiveSe anunţă proteste de amploare! Confederația Națională a Sindicatelor Libere din România "Frăția" a decis să înceapă procedurile pentru declanşarea grevei generale. Principalul motiv este trecerea plăţii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, fapt care, spun sindicaliştii, va duce la scăderea tuturor salariilor şi pierderea unor locuri de muncă. Greva generală va fi declanşată în sectoarele sănătate, învăţământ, administraţie publică şi asistenţă socială, energie, petrol şi gaze, chimie, petrochimie, comunicaţii, transporturi, agricultură, lemn şi mobilă, textile şi pielărie. După strângerea semnăturilor celor 500.000 de salariați din cadrul confederației, se va decide data declanșării protestului, se precizează într-un comunicat al CNSRL Frăţia. De cealaltă parte, ministrul Muncii susţine că noile măsuri nu vor duce la scăderea salariilor, ci, dimpotrivă, vor determina creşterea veniturilor. Lia Olguța Vasilescu îi acuză pe liderii sindicali că interpretează greşit concluziile negocierilor şi îi invită să înveţe matematică.

 LIA OLGUȚA VASILESCU, ministrul Muncii "Cred că am explicat de o mie de ori că brutul devine cheltuiala totală a angajatului. Brutul este 1900 tocmai pentru că se transformă în noul brut. Ieri am avut întâlnire cu consiliul tripartit la care au participat și toți liderii de confederații naționale. Domnul Hossu, cum face dumnealui, interpretează vorbele noastre. Prevederile noului cod fiscal aduc multe facilități. Vă rog să coroborați salariul minim cu deducerile pe care le facem. Nu scad salariile deloc. Și acolo netul crește cu 7%."

Contribuțiile sociale vor trece de la angajatori la angajați începând cu 1 ianuarie 2018, se arată într-un proiect de Ordonanța al Ministerului Finanţelor. Potrivit acestuia, în total, din salariul brut, 35% vor fi contribuții reținute de angajator în numele salariatului, iar contribuțiile rămase în sarcina angajatorului scad la 2,25% și vor acoperi riscurile de șomaj, accidente de muncă, concediu medical şi creanțe salariale.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Secretul mastii
Drama

Secretul mastii

În jurul anului 1700, prințul moștenitor Lee Seon luptă împotriva organizației Pyunsoohwae, organizație care se pregătește să privatizeze alimentarea cu apă a Joseon-ului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook