Sistarea transplantului de plămâni la Spitalul AKH de la Viena pune pe jar Bucureștiul



Control de reevaluare la Spitalul "Sfânta Maria" din București, în contextul crizei transplantului de plămâni provocate de refuzul Spitalului AKH din Viena de a mai primi pacienți români pentru transplant pulmonar. Agenţia Naţională de Transplant face verificări la Centrul de transplant pulmonar la solicitarea ministrului Sănătăţii, pentru a reevalua situaţia unităţii, în vederea începerii operaţiilor de transplantare, unitatea sanitară fiind singura din România acreditată pentru efectuarea unor astfel de intervenții.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "O echipă formată din reprezentanți ai Agenției Naționale de Transplant și ai Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București va verifica dotarea cu echipamanete necesare intervențiilor de transplant pulmonar, dar și dacă există personal medical specializat în astfel de operații. Potrivit șefului Agenției, sunt anumite documente care au expirat, chiar şi certificatul de liberă practică al lui Igor Tudorache, şeful centrului de transplant pulmonar din Hanovra, care trebuia să coordoneze echipa de transplant de la Spitalul «Sfânta Maria»."

La finalul verificărilor, ANT va trimite un raport ministrului Sănătăţii, cu toate aspectele constatate în Centrul de transplant pulmonar de la Spitalul „Sfânta Maria” şi cu eventuale propuneri de conformare la cerinţele specifice unei astfel de unităţi. Reevaluarea Centrului de transplant de la Spitalul “Sfânta Maria” a fost dispusă după ce Spitalul AKH din Viena a reziliat unilateral protocolului prin care erau realizate intervenţii de transplant pulmonar românilor înscrişi pe listă. Decizia este, însă, ilegală, susține ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, deoarece, potrivit protocolului, spitalul din Austria nu avea dreptul să denunţe unilateral acest contract. El a anunțat că acum se caută soluţii pentru aceşti pacienţi în Cehia și în Germania. Bodog a precizat că este nemulţumit de modul în care Agenţia Naţională de Transplant gestionează această criză şi că va lua măsuri. Șeful Sănătății a mai declarat, săptămâna trecută, că va aproba începerea programului de transplant pulmonar în România atunci când va fi convins că o astfel de intervenţie poate fi făcută în condiţii de siguranţă pentru pacienţi. El a arătat că, în prezent, la Spitalul "Sfânta Maria" din Capitală, singurul acreditat pentru astfel de intervenţii, nu există niciun specialist care să fi făcut vreodată transplant în mod independent, iar acesta este un aspect de care trebuie să ţină cont.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook