Sistemul de aer condiționat, pericol de transmitere a coronavirusuluiAtenționare din partea unei firme specializate în politici de energie și climă din București! Sistemele de încălzire, de ventilare și de aer condiționat pot contribui la răspândirea coronavirusului. Particulele de mici dimensiuni de coronavirusului pot fi transmise prin sisteme de ventilare, la fel ca în cazul agenților patogeni care provoacă pojarul, tuberculoza și febra tifoidă. Specialiștii în energie și climă oferă și sfaturi pentru prevenirea răspândirii coronavirusului pe această cale.

BIANCA ROTARU, reporter ”Astfel, unul dintre cele mai importante lucruri este ca sistemele de încălzire, de ventilare și de aer condiționat să fie bine executate și întreținute. De asemenea, ventilarea cu aer proaspăt din exterior este foarte utilă, deoarece ajută la diluarea concentrației de particule de virus din clădiri și chiar de pe suprafețe. În clădirile cu sisteme de ventilare mecanică, se recomandă un timp de funcționare prelungit al acestor sisteme. În schimb, sistemele de recirculare pot transporta virusul dintr-un spațiu în altul, așa că nu se recomandă folosirea lor.”

În cazul în care se utilizează purificatoare de aer, amplasarea lor ar fi bine să se facă în apropierea zonei de respirație. Totodată, deși este greu de suportat, masca de protecție este foarte importantă pentru a limita răspândirea SARS-CoV 2. Un strănut poate face ca particulele să fie propagate până la distanță de 8 metri. La fel, prin tuse, distanța de propagare este de până la 5 metri. Indicațiile specialiștilor sunt făcute în baza recomandărilor Federației Asociațiilor Europene de Încălzire, Ventilare și Aer condiționat.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook