Sistemul informatic de monitorizare a trasabilităţii lemnului, SUMAL 2.0, la bilanț



Jaful din zonele împădurite, greu de evaluat, dar controlat! Cel puțin așa susține ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tánczos Barna, care a declarat că este imposibil de precizat ”cât se mai fură din păduri”, arătând că se poate vorbi, însă, despre cantităţile de material lemnos şi de camioanele confiscate, alături de amenzile aplicate. În viziunea ministrului, o pârghie importantă de control în acest domeniu este sistemul informatic de monitorizare a trasabilităţii lemnului, SUMAL 2.0, care a generat peste 2,2 milioane de avize de transport, în şase luni de când a devenit operațional. În sistem sunt înregistrați peste 64.000 de utilizatori.

TÁNCZOS BARNA, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor ”Zi de zi se emit mai multe documente de însoţire, mai multe avize de transport şi am ajuns la 12.600 de avize pe zi, media zilnică, de la o cifră mai mică, pe anul 2020. Faţă de anul 2000 creşterile sunt clare.”

Tánczos Barna a mai subliniat că au fost înregistrate peste 3.400 de suspiciuni cu privire la transportul de material lemnos. Dintre acestea, au fost verificate circa 750, fiind confirmate ca fraude 123. El a mai precizat că poliţiştii au efectuat peste 20.000 de controale în domeniul silvic şi au aplicat amenzi de aproximativ 12 milioane de lei. Declarațiile ministrului Mediului privind eficiența sistemului informatic de monitorizare a trasabilităţii lemnului, SUMAL 2.0, sunt contestate, însă, de de organizația nonguvernamentală Agent Green. Într-o postare pe pagina de Facebook, reprezentanții organizației susțin că informațiile aferente actului de punere în valoare și inventarul înregistrate în SUMAL 2.0 sunt incomplete, hărțile amenajistice înregistrate în SUMAL 2.0 sunt, de asemenea, incomplete sau lipsesc, iar traseul parcurs în timpul transportului, disponibil public după finalizare, nu este la vedere pentru toate tipurile de transport si că dispare după 72 de ore.



Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook