Situația dramatică din U.PU. și A.T.I., prezentată în campania video a D.S.U.Secţiile de Terapie Intensivă destinate bolnavilor de COVID-19 sunt aproape de limita maximă de ocupare a paturilor disponibile. Duminică, autoritățile anunțau că mai erau doar 6 paturi libere în țară, iar în București nu mai exista niciun loc liber. Confruntați cu această criză fără precedent, reprezentanţii Departamentului pentru Situații de Urgență au decis că este momentul să prezinte populației situația dramatică din unitățile de primiri urgențe, acolo unde bolnavii sunt primiți și evaluați, după care, în funcție de gravitatea bolii, sunt direcționați către secțiile unității sanitare suport covid. Filmulețele postate pe pagina de facebook a instituției au un puternic impact emoțional. Ultimul este filmat la Unitatea de Primiri Urgenţe din Braşov.

ROMEO BOANCĂ, medic „Exista două lumi. Există lumea din interiorul spitalelor, din interiorul secțiilor A.T.I. și a celor de Primiri Urgențe, și exista lumea de la 2 - 3 sute de metri de spitale, unde viața se desfășoară în mod normal. Din data de 25 februarie, acest spital COVID este plin. În ultima lună și jumătate, toți pacienții au trebuit sa aștepte, și nu au putut fi admiși din prima în unitatea de terapie intensivă din cauză că era ocupat 100%.” 

Imaginile sunt însoţite şi de mărturii cutremurătoare ale pacienţilor. Unii şi-au pierdut speranţă de a învinge în lupta cu virusul ucigaș.

VOX „Oameni ca mine care așteaptă din clipă în clipă poate să plece din lumea asta.” 

Situaţia este aceeași, în toate unitățile de primiri urgențe din cadrul unităților sanitare suport covid.

IRINA CODREANU, reporter „O problemă gravă care îngrijorează autoritățile și lumea medicală este aceea a prezentării cu întârziere la medic a bolnavilor de COVID-19. Tendința omului de a ascunde boala și de a refuza asistența medicală de specialitate este, însă, rezultatul comunicării neprofesioniste a autorităților privind pandemia, la care se adaugă bâlbele conducerii Ministerului Sănătății, dar și campania agresivă dusă de conspiraționiști și negaționiști.”


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook