Situația privind coronavirusul, sub control



Primul român infectat cu noul coronavirus a ajuns, în această dimineață, la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş”, din Capitală. Tânărul în vârstă de 25 de ani, din Gorj, a fost transportat cu o autospecială S.M.U.R.D. din cadrul I.S.U. Dolj, dotată corespunzător. Potrivit autorităţilor, tânărul face parte din grupul de persoane care au intrat în contact cu italianul de 71 de ani infectat cu COVID-19, care a petrecut patru zile în România. Tânărul este aparent sănătos şi nu primeşte tratament, dar este ţinut sub observație.

ADRIAN STREINU-CERCEL, manager, Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” „Persoana adusă din Gorj este ok, avem de-a face cu un purtător de coronavirus. Evident că va rămâne la ”Balș” pe toată perioada cât prezintă acest virus. Va fi testat în mod regulat și, când se va negativa și avem două teste negative consecutive, va fi lăsat la domiciuliu.”

Autorităţile fac apel la calm.

ADRIAN STREINU-CERCEL, manager, Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” „Se știe că acestă viroză evoluează precum gripa. Bipolar. Adică un prim episod de febră este la începutul bolii, scape o zi două, apoi apare alt episod febril.”

NELU TĂTARU, secretar de stat, Ministerul Sănătății „Nu este nevoie să ne schimbăm modul de viaţă, nu este nevoie să aglomerăm supermarketurile, nu e nevoie să ne panicăm rudele din străinătate sau din ţară. Dacă cineva intră în carantină, atunci aceste persoane sunt îngrijite de autorităţi, primesc hrană, tot ce este necesar.”

În Capitală sunt 1.000 de persoane care au intrat de bunăvoie în carantină la domiciliu. Totodată, la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, un corp de clădire separat, cu 60 de locuri, a fost alocat pentru eventualii pacienți infectaţi cu coronavirus.

GABRIELA FIREA, primarul general al Capitalei „Pentru ei s-a creat un circuit separat încă de la poartă. Personalul e dotat cu echipament special pentru situație. Spitalul Colentina va funcționa ca spital suport, adică va primi pacienții care vin de la ”Matei Balș”, care nu aveau coronavirus, dar se aflau internați pentru alte afecțiuni și e indicat să se mute la alt ATI. Demarăm în regim de urgență achiziția unui aparat de testare genetică pentru descoperirea coronavirusilor, la cererea domnului Streinu-Cercel.”

Primarul Capitalei susţine că deocamdată nu este necesară închiderea şcolilor. Firea a mai precizat că municipalitatea ţine legătura cu toate institutiile implicate şi respectă toate regulile care se impun.

COSMINA STOIAN, reporter „În acest moment, 99 de persoane se află în carantină, iar 7.174 persoane sunt izolate voluntar la domiciliu, acestea fiind asimptomatice. În ultimele 24 de ore, la numărul unic de urgenţă 112 au fost îregistrate 163 de apeluri legate de criza provocată de coronavirusul Covid 19. Cele mai multe, respectiv 59, au fost consemnate în Bucureşti.”


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook