Slujba de Bobotează, binecuvântare la Stâna de Vale



Zi de mare sărbătoare pentru toţi creştinii. În fiecare an, la data de 6 ianuarie, se prăznuieşte Boboteaza sau Botezul Domnului. În stațiunea bihoreană Stâna de Vale, tradiția face ca de Bobotează, apele Izvorului Minunilor să fie sfințite astfel încât să rămână proaspete vreme îndelungată. Turiștii și localnicii s-au bucurat de un decor de vis, în timpul slujbei oficiate de un sobor de șapte preoți în frunte cu starețul Mănăstirii din Stâna de Vale, arhimandritul Serafim Pop. Aceștia au binecuvântat apele celui mai renumit izvor din Apuseni și s-au rugat pentru sănătatea celor care vor bea apă din el.

AMBIANȚĂ sfințire izvor

prin telefon: VIOREL MICULA, președinte, European Drinks&Food

”În 6 ianuarie sărbătorim Botezul Domnului, care este o zi sfântă pentru noi și de care ne bucurăm. Înțelegem profunzimea acestei sărbători, dedicate purificării naturii, și mai ales purificării apei. În această zi, în toate bisericile se face sfințirea apei, adică aducerea ei la starea inițială, așa cum o crease Dumnezeu la început, când era apă vie, sfântă, pură și nealterabilă. Apa purificatoare are beneficii asupra gospodăriei, a comunității și a lumii întregi. Astfel sunt stimulate recoltele, iar bolile sunt îndepărtate. Cu toții ne deschidem sufletele către miracolul Bobotezei și ne rugăm, așa cum o facem și noi an de an, la Stâna de Vale și la Izvorul Minunilor. Și pentru că mâine este Sfântul Ion, doresc să transmit tuturor celor care poartă numele de Ion și Ioana, La Mulți Ani binecuvântați de Dumnezeu, cu sănătate. Totodată, vă transmitem și urarea noastră de la Izvorul Minunilor, de la Stâna de Vale, La Mulți Ani, La Mii de Ani!"

arhimandrit SERAFIM POP, stareț, Mănăstire Stâna de Vale

“A rămas o tradiție, una frumoasă. Noi la Stâna de Vale, an de an urcăm din stațiune mai sus la Izvorul Minunilor ca să sfințim apele. Este o binecuvântare de la Dumnezeu pentru noi cei din zona aceasta și bineînțeles pentru toată țara noastră românească.”

CRISTIAN IFRIM, preot

“Binecuvântați creștini, sărbătoarea botezului Mântuitorului Iisus Hristos, praznic împărătesc de mare importanță pentru noi, întrucât Mântuitorul Iisus Hristos la vârsta de 30 de ani iese la propăvăduire, Ioan Botezătorul este cel care mărturisește despre el, aduce mărturie extraordinară –"Iată mielul lui Dumnezeu, cel ce ridică păcatele lumii." În momentul în care Iisus Hristos iese din apa botezului, cerurile se deschid și Ioan Botezătorul îl vede pe Duhul Sfânt în chip ca de porumbel, coborându-se peste Hristos. Apa pe care noi o sfințim astăzi, o binecuvântăm cu puterea lui Dumnezeu, va deveni binefăcătoare, vindecătoare și de folos sufletelor și trupurilor noastre."

La sfârșitul slujbei, cei prezenți și-au umplut sticle cu apă sfințită pentru a o avea în casă tot anul.

”În fiecare an vin la Izvorul Minunilor, la Bobotează pentru sfințirea apei.”

”Este Boboteaza! Am venit special pentru sfințirea apei Izvorul Minunilor și să luăm apă sfințită pentru acasă.”

De-a lungul timpului s-au țesut diferite legende în jurul acestui izvor. Cea mai renumită dintre acestea povestește că apele cu puteri miraculoase ale Izvorului Minunilor s-au pornit din dragostea imposibilă a unei fete de împărat din țara de gheață și a unui fecior de crai din împărăția focului.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook