Șoala viitorului, în stadiu de proiect educațional în Grădinița ”Floare Albastră”



Creșterea calității educației! Asta își propune un proiect ERASMUS, prin intermediul Grădiniței ”Floare Albastra” din București. Astfel, unitățile educaționale participante din România, Bulgaria, Spania, Grecia și Letonia urmăresc îmbunătățirea calității educației, prin formarea profesională a cadrelor didactice.

ȘTEFANA ANTONOVICI, director, Gradinița ”Floare Albastră” ”Proiectul este unul foarte generos pentru că își dorește să arate ce ar trebui să facem într-o grădiniță, pentru a avea un învățământ modern și a fi conectați la tot ceea ce înseamnă activitatea de astăzi din învățământ și, de ce nu, cu privire către viitor.”

Schimbul de bune practici, cu parteniri din alte țări, este benefic pentru adaptarea opticii cadrelor didactice și formarea lor, spun initiatorii.

ȘTEFANA ANTONOVICI, director, Gradinița ”Floare Albastră” ”Primul obiectiv este să modernizăm actul educațional și să dăm copiilor tot ceea ce își doresc în ziua de astăzi, deci, să fie un învățământ pe nevoile și interesele copiilor și, în același timp, să fim o școală deschisă.”

Acest schimb de experință vizează armonizarea sistemului de învățământ cu standardele internaționale. Mai mult de atât, proiectul vizează și integrarea copiilor cu dizabilități.
 
IOANA CARINA BADEA, cadru didactic, Gradinița ”Floare Albastră” ”Presupune o abordare a tehnologiei moderne în cadrul învățământului preșcolar. De asemenea, noi aplicăm o pedagogie respondentă pentru MUSCA copii cu dizabilități, integrarea acestora în cadrul învățământului de masă și  pedagogia STEAM, care vine cu o abordare nouă. Unul dintre obiectivele pe care noi ni le-am propus în cadrul proiectului a fost și incluziunea socială a copiilor cu dizabilități. De ce?! Pentru că aceștia, chiar dacă au un deficit atențional sau dacă au o instabilitate neuromotorie, dacă sunt integrați în cadrul activităților interactive, am observat, din proiectul anterior, că copii cu dizabilități au avut o receptivitate crescută la jucăriile interactive.”

Copii răspund cu promtitudine unui astfel de model educațional și învață prin interacțiue, dar și prin intermediul jocurilor.

VOX ”- M-am jucat cu prietenii mei colegi. - Ai învățat ceva nou, astăzi? - Da!”
-
VOX ”- M-am jucat cu dopuri de plută. - Ce ți-a plăcut cel mai mult să te joci? - Cu plastilină. Am pus într-un pahar.”

Acceptarea diversității, solidaritatea, respectul reciproc, toleranța și generozitatea sunt principii și valori promovate în cadrul colectivității școlare din cadrul Grădiniței ” Floare Albastră”.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook