Şoferii se pregătesc pentru iarnă



Temperaturile au scăzut, iar șoferii deja fac cozi la vulcanizări pentru a-și schimba anvelopele de vară cu cele de iarnă. Aceștia vor să aibă mașinile echipate pentru iarnă. Pentru fiecare vehicul, înlocuirea anvelopelor durează, în medie, o jumătate de oră. Costul pentru această operațiune pornește de la 70 de lei. Legea nu prevede o zi anume până la care trebuie schimbate cauciucurile la mașină. Potrivit legii, nu aveți voie să circulați cu anvelope de vară pe zăpadă, gheață sau polei.

MARIUS LEONTE, specialist auto

"Înainte de toate trebuie să nu aibă gradul de uzură depășit, adică pe timpul rece undeva la minimum 4 mm. Există pe fiecare anvelopă un grad de uzură care este limitat de fabricant și acel grad de uzură nu ar trebui niciodată depășit. Totodeauna, cauciucurile de iarnă ar fi M S sau cele care rezistă la ploaie, la zapadă, la polei. Sunt inscripționate individual pe fiecare anvelopă în parte, ceea ce și recomad înainte de toate să vă luați cu un grad de aderență foarte puternic, cât și indicele de viteză contează foarte mult pentru că mulți dintre noi tindem să accelerăm mai tare și totodată, la sistemul de frânare atunci o să vedem deosebirea între o anvelopă de calitate și una de mai puțină calitate."

Specialiștii auto nu le recomandă șoferilor anvelopele all seazon, deoarece mașina nu franeză bine când este echipată cu aceste anvelope. Aceștia le transmit conducătorilor auto să își pregătească autovehiculul pentru sezonul rece cu o vizită la un service.

MARIUS LEONTE, specialist auto

"Vorbim înainte de toate de sistemul de răcire al mașinii. Sistemul de răcire al mașinii nu înseamnă numai apă în instalația mașinii. Apa deteriorează foarte grav atât piesele care corodează interiorul și vă pune buzunarul în dificultate, avem antigelul pentru timpul rece, recomand să nu fie niciodată sub 35 de grade, schimbat din doi în doi ani de zile."

Polițiștii le recomandă șoferilor să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate adecvat, atât din motive de siguranță, dar mai ales pentru că pot fi amendați. Amenzile pot ajunge până la 2.900 de lei și 20 de puncte, plus reținerea certificatului de înmatriculare și interzicerea dreptului de a mai circula pe drumurile publice.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook