Soluții pentru fluidizarea traficului infernal din BucureștiRespectarea strictă a regulilor de circulaţie şi măsuri pentru simplificarea vieţii şoferilor! Sunt soluţii pentru fluidizarea circulaţiei rutiere în Bucureşti, propuse în cadrul unei dezbateri organizate de Fundaţia Romanian Business Leaders. Participanţii la discuţii propun Primăriei Capitalei o serie de măsuri, între care montarea de semafoare temporizate în zonele importante din Capitală şi ridicarea vehiculelor care opresc sau staționează, îngreunând astfel circulația pietonilor. O altă soluție este posibilitatea de a efectua virajul la dreapta în intersecțiile semaforizate, pe culoare roșie, cu respectarea priorității pentru pietoni, fără a mai monta semafoare intermitente pentru această manevră.

ION LIXANDRU, antreprenor din domeniul transporturilor  "Să oblige autoritățile să-și respecte angajamentul ca să finalizeze proiectele. România nu o să mai fie o țară ocolită, ci o țară părăsită pentru că se și vede în acest moment că avem o problemă demografică și avem o problemă de forță de muncă care blochează dezvoltarea economică sănătoasă."

Alte măsuri pe care ar trebui să le ia Primăria Capitalei pentru fluidizarea traficului se referă la interzicerea operațiunilor de curățenie, plombare, trasare a marcajelor rutiere, ridicarea gunoiului și desfășurarea orelor de condus pentru mașinile de școală de șoferi în intervalul 7.30-9.30 și 16.00-19.00. Alte propuneri vizează introducerea obligativității ca parcarea de reședință pe spațiul public autorizat să fie liberă în zilele lucrătoare în intervalul 8.00-17.00, precum şi interzicerea parcării pe spațiul public a tuturor vehiculelor comerciale care aparțin companiilor obligate prin licențiere să aibă spațiu propriu de parcare sau spațiu închiriat. Nu în ultimul rând, şoferii trebuie să respecte legea şi, de exemplu, să nu mai treacă pe culoarea galbenă a semaforului.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "Capitala are cel mai congestionat trafic din Europa și al 5-lea din lume. Într-o zi, un bucureştean pierde în trafic aproximativ o oră. Într-un an, înseamnă că o persoana care merge cu mașina în București pierde 200 de ore."


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook