Soluţii pentru inovare, în RomâniaCum poate deveni inovarea motorul pentru o creşetere economică susţinută în România? La această întrebare au încercat să răspundă participanţii la Conferința internațională Innoteque, eveniment care încurajează performanța în inovare și dezvoltarea economică. Studii recente indică faptul că România își menține poziția modestă în categoria inovare. Printre domeniile în care țara noastră are cei mai scăzuți indicatori se numără accesul la finanțare, suportul acordat cercetării-dezvoltării, antreprenoriatul și educația.

ANDREI ROTH, co-inițiator, Innoteque: 

"Am pornit evenimentul de la un paradox. În România se vorbește în ultimii ani foarte mult despre inovație. Sunt conferințe, fonduri alocate, evenimente, dar rezultatele nu sunt satisfăcătoare. (...) Cel mai practic este să se realizeze niște legături între oameni cheie și factori de decizie din România cu cei din SUA, Israel, Olanda și alte țări."

La conferinţă au fost prezentate fundamentele diverselor ecosisteme de inovare, abordările și strategiile utilizate în fiecare țară pentru a încuraja inovația, de la investiții în cercetare-dezvoltare până la identificarea unor procese și mecanisme eficiente care să asigure o creștere economică susținută. Ce îi lipsește României pentru o dezvoltare economică substanțială?

ANDREI ROTH, co-inițiator, Innoteque

"În primul rând ar avea nevoie de o strategie coerentă și pe termen lung, pentru că măsuri sunt, dar dacă nu este un drum, o lumină la care să ne uităm de acum pentru următorii 10 ani cel puțin, va fi greu să avem rezultate."

CRISTIAN GHINEA, ministrul Fondurilor Europene


"Poate nu suntem cei mai buni în a identifica oportunități sau cele mai recente tendințe de dezvoltare, dar pentru a putea avea mai mulți specialişti care să aducă inovația în companii noi, ar trebui să avem niște persoane care își bazează afacerea pe acest tip de finanțare din partea statului."

La Conferința internațională Innoteque, aflată la prima ediție, au participat 200 de experți, factori de decizie și persoane cheie reprezentând universități, centre de cercetare, guvern, sectorul privat, acceleratoare și incubatoare de afaceri din Statele Unite, Israel și România.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Suflete tradate
Drama

Suflete tradate

“Suflete tradate” spune povestea fascinanta a doua verisoare, Rashi si Gopi, complet diferite una de cealalta, care, in urma casatoriei, locuiesc in aceeasi casa, impreuna cu familia extinsa.

vezi detalii
Savantul
Drama

Savantul

Serialul urmărește viața lui Jang Yeong Sil, un om de știință, inventator și tehnician din timpul perioadei Joseon. Jang Yeong Sil a fost născut în clasa de jos. Regele Sejong îi observă abilitațile și îl aduce la palat, dându-i o șansă să arate ce poate.

vezi detalii
Mutantul
Drama

Mutantul

Atunci când în orașul de graniță dintre Germania și Polonia o familie este ucisă cu brutalitate, pistele investigației duc la o cercetare medico-legală pentru a descoperi ce tip de ADN neandertalian este la locul crimei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook