Soluții pentru o îmbătrânire activă



Tehnologia evoluează cu pași repezi, așa că la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București a demarat cea de-a doua Școală europeană de vară. Este un proiect care își propune să consolideze capacitățile de cercetare si inovare din Europa. Una dintre temele abordate este conceptul de îmbătrânire activă.

dr. LUIZA SPIRU, profesor universitar, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”

"Este un concept foarte, foarte generos în contextul în care toată populația lumii îmbătrânește, nu doar în România sau în Europa și pentru că o populație care îmbătrânește utilizează tehnologia care vedeți bine că face parte din viața noastră, de ce nu, ea face parte și din ceea ce înseamnă conceptul de îmbătrânire activă, sănătoasă, dar și asistată atunci când este nevoie, ori acest lucru nu se poate întâmpla decât în contextul în care echipe multidisciplinare reușesc să aducă experți care să creeze astfel de sisteme ambientale în beneficiul utilizatorului, a celui care are nevoie de ajutor sau nu are nevoie de ajutor, dar vrea să își susțină traiul independent acasă utilizând tehnologia."

ȘTEFAN BUSNATU, prodecan, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”

"Acest proiect reprezintă extinderea abilităților, în primul rând. Extinderea colaborărilor pentru că suntem în situația în care trebuie să unim sănătatea, medicina cu domeniile conexe. În zilele noastre, practic fără digitalizare nu mai putem face nimic și atunci trebuie să avem lângă noi experții în construirea de aplicații, experții în analize de date, pentru a putea construi soluții digitale care să asigure practic o îmbătrânire activă, ăsta fiind focusul evenimentului nostru, oamenilor."

DELIA RĂDOI, asistent universitar, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”

"Învățarea continuă este cheia, cred eu și de aceea este o oportunitate pentru mine să particip aici, să mă întâlnesc cu tot felul de experți în domeniu, să învăț de la ei și încontinuu trebuie să facem acest pas pentru a fi mereu la curent cu tot ce se întâmplă mai ales că digitalizarea este într-o continuă dezvoltare foarte rapidă."

ANCA PERPELEA, asistent universitar, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”

"Acest proiect este un proiect de renume, în cadrul Facultății de Medicină fiind o etapă foarte importantă în dezvoltarea unui medic și anume influența inteligenței artificiale și sistemelor artificiale care stau la baza practicii de zi cu zi. Practic ăsta este un element important în îmbunătățirea stării de sănătate și promovarea stării de sănătate, în contextul actual în care o influență acerbă este influența externă și anume cea media."

Evenimentul multidisciplinar este deschis profesioniștilor, doctoranzilor și tinerilor cercetători din diferite domenii, din 43 de țări.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook