Șomajul, în creștereDin ce în ce mai mulți șomeri! Numărul românilor fără loc de muncă a crescut în luna iulie la 477.700, cu peste 17.000 comparativ cu luna precedentă, iar rata şomajului a crescut la 5,2 %. Este cel mai mare nivel din ultimele patru luni, arată datele Institutului Naţional de Statistică. Odată cu publicarea datelor pe luna iulie, INS a revizuit semnificativ datele privind numărul şomerilor din perioada aprilie-iunie. Astfel, noile date arată că, în luna aprilie, în România s-a atins un număr minim istoric de 445.320 şomeri, iar rata şomajului a fost de 4,8%. Un nivel atât de scăzut nu s-a înregistrat niciodată în ţara noastră începând din 1994, de când se calculează şomajul după standardele BIM. Datele pe luna iulie arată că şomajul este în continuare mult mai mare în rândul bărbaţilor, cu o rată de 6,2%, în timp ce, în rândul femeilor, şomajul este de 3,9%. Judeţele cu cele mai înalte niveluri ale şomajului sunt Vaslui, 10,3%, Teleorman, 9,8% şi Galaţi, 9,7%. Creşterea şomajului este pusă de economişti în relaţie cu majorarea salariului minim pe economie de la 1 februarie, de la 1.250 lei până la 1.450 lei. Patronatele şi unii specialişti au avertizat că majorarea este prea rapidă şi că i-ar putea afecta pe unii angajaţi fără calificare şi din zone sărace. Pe de altă parte însă, efectul este limitat de criza de forţă de muncă, mai ales în ceea ce priveşte angajaţii calificaţi.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook