Specialiștii ne sfătuiesc cum să pregătim autovehiculele pentru iarnă



Minivacanța de sărbători este pe cale să înceapă! În caz că vă pregătiți de un drum înainte de Crăciun sau de Revelion, nu uitați de punerea la punct a mașinii. Specialiștii ne sfătuiesc cum să pregătim autovehiculele pentru iarnă.

MARIUS LEONTE, expert auto

"Mașina ar trebui pregătită din toate punctele de vedere, ne gândim, începând de la anvelopele de iarnă, ceea ce e recomandabil pentru toate categoriile de autovehicule, pe urmă, mergem pe partea sistemului de răcire al mașinii și, totodată, de încălzire în habitaclu. Aceste lucruri trebuiesc verificate amănunțit deoarece există foarte multe posibilități în care să avem o scurgere la un furtun sau să avem pur și simplu un furtun foarte îmbătrânit și nu ne mai bucurăm de drumul de a-l face în deplină siguranță și ne trezim la un moment dat că rămânem pe partea dreaptă a autostrăzii și considerăm că nu ne mai putem deplasa, ca să evităm toate aceste aspecte ar fi bine și recomandabil din punctul meu de vedere a vă verifica mașina din toate punctele de vedere, a merge la un service, nu costă o imensitate de sumă, a face o constatare, a vă aduce la cunoștință ce probleme aveți și atunci dvs sunteți singurii, în măsură ca și șoferi ai autoturismului de a vă deplasa din punctul a în punctul b și fiecare cum dorește."

În timpul iernii bateria este solicitată mult mai mult, așa că aceasta trebuie verificată. De asemenea, nu uitați să verificați uleiul, antigelul, frânele, sistemul de iluminat al vehiculului și ștergătoarele. În mașină trebuie să aveți perie pentru zapadă, lopată, trusă de prim ajutor și cablu de alimentare. Totodată, specialiștii auto le recomandă șoferilor să fie odihniți când pleacă la drum lung și să aibă o conduită bună la volan.

MARIUS LEONTE, expert auto

"Înainte de a ne pune la drum să fim odihniți, si destul de odihniți, pe partea deplasării să facem pauze cât mai dese posibile, da, pentru a ne relaxa musculatura, a ne împrospăta, înțelegeți conduita, s.a.s.m.d.r, mai avem foarte multe lucruri de spus în trafic, haideți să ne comportăm civilizat, nu suntem singurii oameni ai asfaltului, nu este asfaltul nostru și atunci trebuie să îl împărțim, să fim onești în trafic, să lăsăm loc de a-l înțelege pe cel care greșește."

În plus, nu uitați să adaptați viteza la condițiile de drum, pentru a vă asigura o vacanță fără incidente.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook