Spectrul crizei alimentelorAgricultura de performanță, în criză! Potrivit Asociaţiei Fermierilor din România, peste 25% dintre exploatațiile agricole din țară au dispărut, între anii 2010 și 2020, după cum arată datele provizorii ale Recensământului General Agricol. Reducerea exploatațiilor agricole de performanță se va reflecta în situația alimentelor, susțin fermierii. Criza nu va însemna penuria de hrană, ci faptul că mulți oameni nu-și vor permite să cumpere mâncare. Oficialii europeni au recunoscut că este posibilă o criză a alimentelor, în contextul dificil al războiului din Ucraina.

RALUCA ALEXE, reporter ”Uniunea Europeană este capabilă în mare măsură să-şi acopere consumul. În mare parte nu înseamnă tot consumul. Prin urmare, breșele ar trebui acoperite cumva. Pentru a preveni instalarea unei crize alimentare serioase, Comisia Europeană plănuiește acordarea unor înlesniri în această perioadă. O soluție, la care se gândesc cei de la Bruxelles, ar fi plantarea culturilor agricole în zonele rezervate în scopuri ecologice.”

Asociaţia Fermierilor din România atrage atenţia că problemele provocate de războiul din Ucraina se adaugă celor pe care fermierii le au deja, precum pieţe agitate, penuria de combustibili și îngrășăminte, preţuri exagerate pentru input-uri. Potrivit datelor statistice, Rusia asigură 20% din comerţul mondial cu grâu şi 17% cu orz. Totodată, Ucraina asigură 15% din comerţul mondial cu porumb şi orz şi 10% din comerţul mondial cu grâu. Blocarea Ucrainei în război și sancțiunile aplicate Rusiei i-ar putea favoriza pe fermierii români, care se cred în stare să suplimenteze producțiile interne, atât la cereale, cât și de carne și lactate, pentru a acoperi pierderile din importuri, dar și pentru a pătrunde pe noi pieţe. Problema este ca statul român să gândească strategii eficiente pentru susținerea agriculturii și să le ofere fermierilor sprijinul necesar pentru a produce la nivel de performanță.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii
Destine ratacite 2
Drama

Destine ratacite 2

Gitanjali Devi îi încredințează lui Simar Bhardwaj sarcina de a găsi o mireasă ideală pentru nepotul ei. Căutarea lui Simar se termină când o întâlnește pe Simar Narayan, care visează să devină o mare cântăreață.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook