Spiritul prieteniei, speculat de infractorii din online



Avertizare, din partea Directoratului Național pentru Securitate Cibernetică! Înșelătoria cunoscută sub numele de "Ajută un prieten la nevoie" devine din ce în ce mai frecventă, în mediul online. Conform specialiștilor DNSC, înșelătoria începe prin compromiterea unui cont de utilizator pe rețelele de socializare, urmată de analizarea conversațiilor, pentru a copia stilul de adresare al titularului legitim. Utilizând această tactica de inginerie socială, infractorii trimit mesaje private către prietenii considerați drept suficient de generoși pentru a oferi un împrumut rapid. Mesajele includ explicații vagi, cum ar fi blocarea cardului sau a contului solicitantului aflat în ”nevoie financiară”. Într-o postare pe pagina oficială de Facebook a DNSC, specialiștii avertizează că atacatorii folosesc metoda de plată prin link de Revolut, pentru a evita detectarea fraudelor. Pentru a nu cădea în capcana infractorilor, utilizatorii care primesc astfel de mesaje cu solicitări de ”împrumut”, chiar dacă aparent vin de la prieteni sau cunoștințe, sunt sfătuiți să fie vigilenți, să verifice titularul legitim al contului indicat de ”solicitant și să notifice imediat banca, în acest caz Revolut, pentru blocarea tranzacțiilor și furnizarea detaliilor necesare analizei. În cazul în care utilizatorul a fost, deja, păgubit, este îndemnat să depună plângere la cea mai apropiată secție de Poliție și să notifice Directoratul pentru Securitate Cibernetică prin e-mail, la alerts@dnsc.ro, sau prin apel telefonic la 1911.


Recomanda prietenilor tai

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook